Méteo

Alerta pel temporal de pluges, vent i mala mar

/ guillemcuni

Marta  López | 22/10/2019 a les 11:59 0
 

Protecció Civil ha activat l’alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT pel temporal de pluges, vent i mala mar que ja està afectant el territori català de manera generalitzada. La llevantada afectarà Tiana com a mínim dimarts i dimecres.

Segons informa l’òrgan de la Generalitat, s’esperen pluges amb acumulacions de 100 litres per metre quadrat fins a la matinada de dimecres, sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i a tota la demarcació de Girona.

A més, el temporal anirà acompanyat de ventades, que poden superar els 70 quilòmetres hora al litoral i prelitoral i els 90 quilòmetres hora en cotes altes d’interior, i un fort temporal marítim.

Per seguir l’evolució meteorològica a Tiana, podeu consultar la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya o bé consultar de primera mà les dades de l’estació meteorològica que hi ha al municipi a través de la pàgina web de MeteoMar.

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil demana precaució a les poblacions amb rieres, torrents o petits afluents del litoral i prelitoral català per les crescudes que es poden produir en el moment de màxima intensitat de precipitació.

Les fortes ratxes de vent també poden afectar el correcte funcionament del tren. Renfe preveu especial reforç i vigilància en la línia R1 de Rodalies.

Marta López
Marta  López