Comerç | Menjar i beure

Arriben a Tiana els carnellets de Tots Sants

La Maria Àngels i la Núria, mestresses de Can Vilaró, aquest dijous amb una safata de carnellets acabats de fer / Alexia Guilera

Can Vilaró és un dels pocs comerços del Maresme que elabora i ven aquest curiós panellet, dolç però amb base de carn.

Alèxia  Guilera | 27/10/2016 a les 10:25 0
 

“Necessitem anar oferir a la clientel.la coses noves” diu la Núria, una de les dues mestresses de Can Vilaró. Dit i fet: quan fa uns mesos el Gremi de Xarcuters de Girona els va parlar dels carnellets no ho van pensar dues vegades i van decidir elaborar-ne per Tots Sants. Per això, a partir d’aquest dijous a Can Vilaró en vendran. Però, què és un carnellet, exactament? Ens ho explica la Núria Eced Vilaró:

 

L’essència del carnellet té molt a veure amb la tradició culinària de les comarques gironines, hereva en part de la cuina francesa, on és molt comú barrejar el dolç i el salat.

 

Tot i que la base és la mateixa pasta que s’elabora per fer la botifarra crua, el gust canvia completament en barrejar-se amb ingredients dolços, asseguren a Can Vilaró. La carn, a més, ha passat dues setmanes macerant-se amb el sucre, de manera que queda confitada:

 

Mare i filla elaboraran i posaran a la venda diverses tongades de carnellets durant tota la setmana, tot i que és una “veritable incògnita” com respondrà Tiana a aquesta dolça innovació, diuen.

 

A Can Vilaró hi haurà diferents tipus de carnellets: amb xocolata i festucs o amb panses, i arrebossats amb elements com pinyons, ametlla o avellana picada. Recomanen menjar-los “com a aperitiu o també com a postre, tot i que atipen força.”

Alèxia  Guilera
 
 

Participa