Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Clam del món local per reclamar el traspàs de Rodalies a la Generalitat

Al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat no hi cabia, aquest dimecres al matí, ni una agulla. Més de 200 alcaldes i alcaldesses hi han mostrat, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la unitat del món local per reclamar el traspàs de Rodalies, i per fer-hi inversions que “permetin tenir un servei de Rodalies del S.XXI”

D’aquesta manera, el Govern i el món local volen denunciar de forma unitària l’estat deficient tant del servei de Rodalies com dels trens Regionals a Catalunya. Un mal estat, denuncien, derivat de la manca d’inversió d’ADIF. Per tot això, en reclamaran el traspàs complet a la Generalitat, per tal de garantir, ha explicat fonts del Govern, un servei fiable i eficient.
L’acte ha aplegat, a més, representants del món econòmic, polític, institucional i civil de Catalunya. També hi han participat alcaldes i agents econòmics, polítics, socials i institucionals de Catalunya per denunciar l’estat deficient del servei de Rodalia i Regionals derivat de la manca d’inversió de l’empresa estatal ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries).
A l’acte també hi han participat el conseller Josep Rull, els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch i Xavier Amor respectivament, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
També hi han fet presència les plataformes i entitats vinculades amb la reivindicació de la millora de la xarxa ferroviària catalana (l’Associació per a la Promoció del Transport Públic; el col·lectiu pqnoensfotintren; la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat i la Plataforma d’Usuaris Portbou-Barcelona), alcaldes d’arreu del país; els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana; diputats de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya; representants de sindicats; presidents de diputacions; presidents de cambres de comerç; el president del Port de Barcelona, i  entre d’altres.