Ajuntament

Balanç de 100 dies de govern municipal: parla l’oposició

Cases de Tiana / martamestre

Els partits de l'oposició expliquen com han vist aquests primers 100 dies i treuen les seves pròpies conclusions

Alèxia  Guilera | 30/09/2015 a les 14:49 0
 

“Decebedor”: amb aquest mot el portaveu municipal de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, defineix com han vist aquests primers dies de govern a l’Ajuntament. Ho argumenta així:

 

Segons Salvatierra, aquesta manca d’un full de ruta fa que l’actual equip de govern es trobi en risc d’incomplir la Llei de transparència, que obliga a penjar els plans de govern -i el seu grau d’execució- a partir del proper 1 de gener. Tot plegat, creu Junts per Tiana, “exemplifica la gestió d’aquests primers mesos de govern municipal”.

L’agrupació d’electors tampoc està gens satisfeta amb la forma de governar que ha exhibit, fins ara, l’equip de govern ja que, asseguren, “se’ns va parlar d’una nova governança que no hem vist per enlloc.” En canvi, es queixen, l’únic que han vist fins el moment “ha estat opacitat” ja que, a més, asseguren que als plens o a les comissions informatives se’ls convoca amb molt poca antel·lació.

 

Junts per Tiana observa com a negativa l’actitud, segons creuen, “de poca comunicació” de l’equip de govern. Posen com a exemple la impossibilitat de parlar per telèfon amb l’alcaldessa quan la recent polèmica pel projecte d’arranjament del Camí de l’Alegria estava sobre la taula. La gestió transparent d’aquest tema i la revisió del contingut de la festa major, que Junts qualifica de “normaleta”, són també, segons Isaac Salvatierra, responsabilitat de l’equip de govern

Malgrat tot, el portaveu de Junts pensa que “podem redreçar-ho: només han passat 100 dies i nosaltres hem estès la mà en el que ha calgut”.

 

CDC-DC hi veu manca de comunicació

Per a Olga Rué, portaveu del grup municipal de Convergència-Demòcrates, en aquests 100 primers dies “hi ha hagut una manca de comunicació”.

 

Per  a Olga Rué, aquests 100 dies “hauria d’haver hagut continuïtat però, en realitat, ha sigut un trencament”. Rué ho argumenta perquè, diu, ha deixat d’haver diàleg amb l’oposició i, en canvi, el que hi ha hagut, assegura, “és força caos”.

La portaveu de CDC-DC tampoc està del tot satisfeta amb les formes de l’equip de govern:

 

Per tot això, Convergència creu que encara no s’acaba de veure la mà estesa que el nou equip de govern va oferir, fa 100 dies, a l’oposició.

 

Poca acció de govern per al PP

Per a Diego Parra, portaveu municipal del PP, “els 100 primers dies han servit per conèixer els nous regidors”. Malgrat això, el que remarca Parra és que han vist “poca acció de govern”:

 

El PP critica també que tot i que dels 6 membres de l’equip de govern només 2 són d’Esquerra Republicana, aquest “depèn massa d’ERC”, ha dit Parra:

 

En l’apartat de les coses positives, Diego Parra ha valorat favorablement el trasllat del concert jove de la Festa Major a la zona poliesportiva, i el fet que aquella nit que no hi va haver incidents.

 

Per la CUP hi ha hagut poca teca per valorar

Per al portaveu municipal de la CUP, Àlex Rosa, “realment no han passat 100 dies” ja que a l’agost el ritme de la tasca municipal “afluixa moltíssim”, ha dit. Per això Rosa creu que “hi ha hagut molt poca teca per poder valorar si l’acció de govern ha estat positiva o negativa.”

La comunicació entre govern municipal i oposició, assegura Rosa, “ha generat debat dins de de la CUP”:

 

Rosa creu que, si bé el tema de l’Alegria no es va comunicar amb prou antelació, sí que han rebut, posteriorment, respostes a les qüestions formulades al respecte:

 

Àlex Rosa ha afegit que la CUP “no ha tractat l’Ajuntament d’opac sinó que hi hem anat amb un bon fleeling”.

 

Alèxia  Guilera
 
 

Participa