Bandabòlit posa música en directe a cine mut

S'ha fet una xerrada prèvia al concert / martifrancas

La major part de la música ha estat improvisada i només estaven preparats els papers per cada instrument

Martí  Francàs | 17/12/2017 a les 20:13 0
 

Aquest diumenge a la tarda Bandabòlit ha fet una proposta arriscada a Can Riera. Han posat música a una pel·lícula expressionista alemanya del 1919: El Gabinet del Doctor Caligari. La banda ha donat a cada instrument un personatge i aquest des de la improvisació acompanya els seus moviments. És un experiment curiós que ha funcionat bastant bé. El que importa de veritat no és haver assajat, sinó entendre suficientment bé el personatge perquè els músics puguin acompanyar les seves accions amb la naturalitat d’una banda sonora. En Josep Maria ens explicava com ho han preparat:

 

Tots eren conscients que era una aposta arriscada però també que la gent que segueix Bandabòlit és fidel i, per això, ells poden tensar una mica la corda. Reivindiquen que ofereixen coses que molt poca gent fa però, tot i això, se la volen jugar. En Xavier ho comentava abans de l’actuació:

 

El públic ha respost bé, i tot i que Can Riera no s’ha omplert. Els que ha vingut poden assegurar que difícilment tornaran a veure una cosa semblant.

Martí  Francàs