Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Roca: bona temporada de calçots, malgrat que els n’han robat milers

La temporada de calçots està a punt d’acabar-se, a Catalunya en general i a Can Roca de Tiana en particular. Can Roca el conformen el restaurant però també 6 hectàrees de conreu, la majoria de les quals dedicades, els mesos d’hivern, al calçot. Per Setmana Santa serveixen les últimes calçotades de la temporada i, per tant, és un bon moment per fer balanç.

IMG_7479

Aquesta temporada ha estat força bona, explica en Jordi Sicras, copropietari del restaurant tianenc. I és que enguany, a Can Roca han collit 1 milió 200.000 calçots (cosa que vol dir que han sembrat 20 tones de cebes). Tot plegat, són 200.000 calçots collits menys que l’any passat ja que aquest any no van trobar prou llavor. En Jordi, malgrat tot, està prou content ja que la sequera d’aquest hivern no els ha afectat:

 

La manca de pluja, però, sí que ha fet que aquesta temporada els calçots sembrats s’hagin hagut de fumigar molt més que altres anys, diu en Jordi.

El calçot es comença a plantar el mes d’agost i, esglaonadament, això es va fent fins a mitjan octubre. La collita comença cap al 10 de novembre i, òbviament, també es cull de forma esglaonada.

 

Robatoris continuats de calçots

D’allò que sí que es queixa en Jordi és dels robatoris de calçots que Can Roca i altres conreus de Tiana, han patit tot aquest hivern i tardor. Ell calcula que aquesta temporada els lladres, que estan “molt organitzats”, s’han endut de Can Roca uns 25.000 calçots:

 

En Jordi Sicras explica, encara una mica alterat, que ha arribat a veure els lladres algunes vegades, sempre de nit, però que, ell sol, no va poder fer-hi res:

 

El propietari de Can Roca se sent “una mica impotent” davant d’aquests robatoris: sap que no pot posar-hi càmeres de vigilància en una extensió tan gran com el seus conreus, ni tampoc gosso que vigilin “perquè” -assegura- “ja me’ls van enverinar una vegada”.

 

La masia de Can Roca, una de les emblemàtiques de Tiana, té més de 300 anys. Tant la casa com els conreus pertanyen, meitat i meitat, a en Jordi Sicras i la seva germana, d’una banda, i a una altra família tianenca, de l’altra.

Entrada del restaurant Can Roca
Entrada del restaurant Can Roca