Mobilitat

Canvis en la mobilitat durant aquest estiu

L'autopista C-31 al seu pas per Badalona, parteix la ciutat en dos, en una imatge del 2015. Font: ANC Jordi Pujolar / martalopez

El trasllat de les vies a l'estació intermodal de La Sagrera afectarà la línia R1 de Rodalies a partir del 25 de juliol i la transformació d'un dels carrils de la C-31 al seu pas per Badalona en bus VAO estarà llest entre finals de juny i principis de juliol.

Marta  López | 04/06/2020 a les 16:30 0
 

L’estiu vindrà acompanyat de dos canvis importants en la mobilitat per zones properes a Tiana, un que afectarà la línia R1 de Rodalies i l’altra a la C-31 al seu pas per Badalona.

Per una banda, Adif ha anunciat l’inici dels treballs previs per al trasllat de les vies de la línia de Barcelona-Mataró a l’interior de l’estació intermodal de La Sagrera. El trasllat físic de la via, però, no començarà fins al 25 de juliol i provocarà la suspensió del servei durant 48 hores.

A partir d’aquesta data, i fins que es posi en funcionament el nou traçat a mitjans de novembre, els trens circularan per un desviament provisional de via única, un tram aproximat d’1,7 quilòmetres. Això provocarà importants alteracions en el servei i es reduirà de forma significativa la capacitat operativa de les línies R1 i RG1.

Per altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar la setmana passada la posada en marxa per a finals de juny o principis de juliol d’un carril bus VAO a la C-31 al seu pas per Badalona i que serà d’accés a Barcelona.

Per fer-ho, s’habilitarà un dels carrils ja existents i es deixarà els altres dos per al transport privat. El conseller també va avançar que s’està ultimant un acord amb el Ministeri per culminar el carril bus de la B-23.

Tal com informa l’ACN, aquest projecte consta de més fases: la construcció d’un quart carril exclusiu d’entrada a Barcelona entre Montgat i el Besòs i una altra que servirà per donar continuïtat al tram ja existent fins a la Plaça de les Glòries.

Marta López
Marta  López