La Local - Ràdio Tiana | Personatges de Tiana

Carme Cussó: “Sóc feliç quan algú em demana: que em pots fer això? I tant!”

La Carme, aquest divendres, a la ràdio, on fa 20 anys que hi col.labora / Alexia Guilera

Fa 20 anys a la ràdio. Per ella, tianenca de soca-rel, qualsevol lloc fora de Tiana seria un exili. És impossible que surti a comprar o a fer un cafè sense que algú la pari i facin petar la xerrada.

Alèxia  Guilera | 16/02/2018 a les 15:35 0
 

La Carme Cussó no és només una institució a Tiana, també ho és a Ràdio Tiana: aquest any en fa 20 que va començar a col.laborar-hi. Han estat 2 dècades plenes de vivències, anècdotes i de l’energia efervescent que caracteritza la Cussó. “Estic molt contenta de celebrar aquest aniversari” assegura somrient, com sempre, de bat a bat.

La petita dels 3 germans Cussó -els fills del recader de Tiana- va començar a la ràdio de la mà de la premsa rosa, “cap allà l’any 98”. Cada dijous -el dia que surten les revistes de “xafarderies i gent famosa”- ella i dues tertulianes més comentaven, en directe, les novetats en aquesta matèria.

“Aquella experiència em va enganxar” assegura. I el cert és que, des d’aleshores, sempre ha trobat un programa, a Ràdio Tiana, que li vingués de gust fer. Per exemple, n’ha fet de cinema, amb en Jaume Parodi. Actualment, amb en Josep Sánchez, fa possible cada dilluns per la tarda “L’Envelat”, un programa rabiosament nostàlgic de música dels 50, 60 i 70 que rep trucades de tianencs i tianenques per demanar la cançó que els va marcar  la vida.

Però allò que ha fet gaudir més a la Carme Cussó ha estat fer el programa “Tiana m’enamora”, que ella mateixa dirigia:

 

En aquella època, la Carme va haver d’aprendre a fer funcionar la gravadora: “mai n’havia fet funcionar una!”, admet, divertida:

 

Una dona que “fa” poble

És impossible que la Carme surti de casa per comprar o fer un cafè sense que algú la pari i facin petar la xerrada. De vegades, són fans o seguidors de “L’Envelat”. I és que ella és d’aquelles persones que, veritablement, fan poble.

 

Per la Carme, tianenca de soca-rel, qualsevol lloc fora de Tiana seria un exili: creu que no sabria viure enlloc més que al poble. Diu que allò que li fa més il.lusió, ara per ara, és viure “el dia a dia, perquè ja vaig fent anys”. Els 75, que li cauen aquest estiu, assegura que els celebrarà “amb una festassa”. Per molts anys a Tiana i a la ràdio, Carmeta!

Escolteu l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Alèxia  Guilera