Eleccions municipals 2015

CiU proposa un “pacte sobiranista” amb JUNTS, ERC i la CUP

/ Alexia Guilera

La candidata convergent, Olga Rué, ha deixat clara la decisió del comitè executiu de CiU. “Hem descartat qualsevol possibilitat d’arribar a acords de govern amb el PSC i el PP”.

Marta  Mestre | 27/05/2015 a les 12:19 0
 

Convergència i Unió ja ha pres la seva decisió post-electoral. Aquest dimarts al vespre el comitè executiu del partit ha decidit “promoure un govern sobiranista a l’Ajuntament de Tiana”. Proposaran un pacte, doncs, a les formacions de Junts per Tiana, Esquerra Republicana i la CUP. Un pas que comunicaran a l’assemblea per tal que sigui ratificat. “Entenem que serà ben rebut pels militants”, ha explicat la candidata de CiU, Olga Rué.

 

La candidata de CiU, Olga Rué, a l'estudi de Ràdio Tiana

La candidata de CiU, Olga Rué, a l’estudi de Ràdio Tiana

La líder convergent ha recordat que el resultat de les eleccions municipals ha demostrat que la majoria dels votants “volen un ajuntament compromès amb la sobirania nacional”. Els 4 partits, que formarien el pacte proposat per Rué, sumen 2.463 vots, el 64’22% del suport rebut a les municipals. La clau d’aquest pacte, però, la té Esquerra Republicana, tal i com ha afirmat la cap de llista de CiU.

 

Rué, doncs, confia que Ricard Fabra ajudi a tirar endavant “aquesta iniciativa”. Creu que per “lògica” els dos regidors republicans s’haurien de sumar al pacte “sobiranista”. En aquest sentit, els convergents ja han descartat un pacte amb el PSC i el PP.

 

En cas de no aconseguir el pacte que proposen, des de CiU asseguren que continuaran lluitant pel 27-S des de l’oposició.

 

 

Marta  Mestre
 
 

Participa