Política

Commemoració de l’1 d’octubre amb poesia

Moment quan un dels poemes es llegien. Foto: Guillem Francàs / martalopez

Poemes, manifestos i opinions han estat els protagonistes de l’acte commemoratiu en la prèvia del segon aniversari del referèndum

Guillem  Francàs | 29/09/2019 a les 21:38 0
 

La Plaça de la Vila ha acollit aquest diumenge l’acte commemoratiu del segon aniversari de l’1 d’octubre. La iniciativa ha servit per recordar com es va viure aquesta jornada tan significativa al poble. L’acte ha tingut lloc després del concert d’havaneres a càrrec de Neus Mar.

Aquest acte ha estat dinamitzat pel Miquel Gelabert, on ha volgut remarcar la unió que va haver aquell dia entre els ciutadans que van votar. Després de la seva petita introducció, ha anat donant pas als diversos poemes que han estat llegits davant la seixantena de persones que hi havia a la plaça.

També s’ha tingut l’oportunitat de llegir un manifest fet per l’ANC i Òmnium Cultural. Aquest manifest, llegit per en Iaio, ha fet un repàs des d’aquell dia fins avui, on han pogut recordar els 7 detinguts acusats de terrorisme. També es demanava unitat als partits polítics independentistes per assolir el seu objectiu.

Per últim, també ha intervingut en Rafa Burgos, periodista que ha volgut explicar tota la situació posant-la en context, com per exemple reunions que es van donar l’any 2016 entre personatges de gran poder públic amb l’objectiu d’atacar els partits polítics independentistes i els propis polítics.

L’acte s’ha tancat amb la visualització d’un vídeo on apareixien imatges de l’1O a Tiana amb les experiències dels propis tianencs i tianenques de fons.

Guillem  Francàs