Cultura

El 10 d’agost arriba la vint-i-vuitena edició de l’Estiu jazz i altres músiques

El pati del Casal, ple de gom a gom, a l'edició del 2015 de l'Estiu Jazz / Alexia Guilera

El festival més veterà de Tiana ja té consolidat tant el públic com els artistes de qualitat que venen a actuar al pati del Casal.

Marta  López | 31/07/2018 a les 10:55 0
 

Estem a les portes de l’agost, i pels tianencs i tianenques això significa que s’apropa una de les cites més destacades de l’any: la vint-i-vuitena edició de l’Estiu jazz i altres músiques. El festival més veterà de Tiana ja té consolidat tant el públic com els artistes de qualitat que venen a actuar al pati del Casal.

Aquest any seguiran la mateixa filosofia de sempre, explica el Quim Garcia, programador del festival: incorporar actuacions de diferents estils, sense deixar mai de banda al jazz:

 

Per exemple, el grup que inaugurarà el primer dia, el divendres 10 d’agost, serà una banda tribut als Beatles:

 

El següent divendres, 17 d’agost, serà el torn del soul, de la mà de les tres cantants que formen les Scarlets:

 

No serà fins el divendres 24 que es podrà gaudir del primer grup purament de jazz:

 

Els encarregats de tancar el festival, el 31 d’agost, seran l’Albert Bello i l’Oriol Saña, amb el seu projecte Boston Bridges:

 

En Quim Garcia explica quin va ésser l’origen del festival més perenne i llarg de Tiana. Tot va sorgir com solen aparèixer les idees més esbojarrades, o les que tenen més èxit: amb quatre cerveses i una tertúlia:

 

Des de llavors, l’Estiu jazz i altres músiques no ha fallat ni un any. Ni tan sols, explica el Quim, l’any que va haver l’incendi a Tiana:

 

Per tot això, és un festival que ja forma part de l’ADN del poble. Ha vist passar a centenars d’artistes i de públic:

 

28 anys donen per a molt, i al festival d’estiu jazz i altres músiques li ha donat temps de forjar-se un prestigi en el món musical. En Quim explica que fins i tot hi ha artistes que es posen en contacte amb ell per venir a actuar:

 

Un festival amb molta trajectòria feta i molta per venir. De moment, a l’horitzó s’albira la celebració del 30 aniversari.

Marta López
Marta  López