Cultura

El circ omple fins dalt la Sala Albèniz

Manolo Alcantara comença l'actuació en la pista improvisada a la Sala Albèniz / martifrancas

La pluja del matí ha fet que l'espectacle "Rudo" de Manolo Alcantara passes al pla B i s'ha fet a la platea de la Sala Albèniz

Martí  Francàs | 14/04/2018 a les 20:12 0
 

Desprès d’un matí plujós les activitats planificades per la tarda d’aquest dissabte han hagut de suspendre’s o modificar-se. El passacarrers que havien de fer els alumnes de les escoles de circ que han participat al taller a l’escola Lola Anglada s’ha suspès i l’espectacle de Manolo Alcántara, que s’havia de fer a la Plaça de la Vila s’ha traslladat a la Sala Albèniz. Tot i que estava planificat ha endarrerit la funció ja que moure tot l’atrezzo ha estat una feinada pels tècnics.

 

La Sala Albèniz s’ha omplert fins el punt que no hi havia seients per tothom i les crispetes que es venien a l’entrada han estat a punt d’acabar-se.

Cares d’estupefacció i patiment durant l’espectacle

Resulta difícil trobar algú millor que Manolo Alcántara per actuar el dia del circ. És una persona que fa 25 anys que s’hi dedica i el viu amb molta passió. S’estima el circ com ningú i li agrada sentir la proximitat del públic. De fet, és tan important que fins i tot les grades de l’espectacle formen part del decorat. Semblen unes fustes atrotinades i velles que, evidentment, són així a propòsit.

 

Alcántara fa espectacles molt personals i crea personatges estranys perquè protagonitzin els seus espectacles. “Rudo” té un protagonista que s’ajusta a la paraula però inesperadament té un fons tendre amagat en una estètica bruta i grollera.

 

 

Cadascú viu el circ a la seva manera però compartir-lo amb una persona que el viu com Manolo Alcántara ens porta un pas més enllà i ens permet veure’l a través d’algú que el viu dia a dia i que es sent especialment interpel·lat el Dia del Circ.

 

Martí  Francàs