Solidaritat

El Gran Recapte més estrany

/ martalopez

Tot i les adaptacions virtuals per les donacions, enguany ha estat més difícil aconseguir més i majors donacions

Guillem  Francàs | 23/11/2020 a les 11:06 0
 

Una de les grans tradicions nadalenques de Catalunya és el Gran Recapte del Banc d’Aliments que es fa cada any a finals de novembre. La que és una de les campanyes solidàries amb més seguiment, i on a Tiana sempre hi té una gran rebuda, enguany ha viscut l’edició més difícil i estranya.

Com amb pràcticament tot, la pandèmia condiciona tot tipus d’activitat i la recapta d’aliments no ha estat una excepció. De fet, el que acostuma a ser un cap de setmana de recapte aquest any ha estat una setmana, buscant evitar les aglomeracions i alhora facilitar als tianencs poder anar-hi més dies.

La recollida s’ha fet als dos Condis del poble, i la Montse, treballadora al de Ciutadella, ens explica que allà no hi ha hagut gran afluència de donacions:

 

Matisa que és normal que la gent li costi més donar, ja que creu que no és el mateix el fet de donar un aliment pròpiament que fer una donació de diners on no veus el resultat. A més, el supermercat de més afluència és el de l’avinguda Isaac Albéniz, ja que és més cèntric i el que més gent coneix i hi va a comprar.

Així doncs, la Susana, treballadora del Condis de l’avinguda Isaac Albéniz, destaca que tot i les dificultats la participació ha estat bona, però explica les dificultats amb què s’han trobat:

 

El Banc d’Aliments va fer una actualització el passat dissabte 21, poc abans del tancaments dels supermercats, de la quantitat de donacions recollides als supermercats: la xifra va arribar als 4,7 milions d’euros.

Guillem  Francàs