Medi Ambient

El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny

/ martalopez

És el títol de l'exposició sobre el tritó del Montseny, una espècie única al món i endèmica d'aquest parc, que es pot visitar a Can Baratau fins al 26 de setembre.

Marta  López | 21/09/2021 a les 12:52 0
 

El projecte Life Tritó Montseny, impulsat per les Diputacions de Barcelona i Girona, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Zoo de Barcelona i Forestal Catalana, va néixer l’1 d’octubre de 2016 per protegir el tritó del Montseny, una espècie única al món i endèmica d’aquest parc que es troba en estat crític de conservació. La Gemma Pascual, Tècnica del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ho explica:

 

L’objectiu principal del Life Tritó Montseny és millorar l’estat de conservació del tritó del Montseny i el seu hàbitat de ribera. Per aconseguir-ho, el projecte està format per una cinquantena d’accions:

 

Una d’elles és l’exposició “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny”, que es pot visitar a Can Baratau fins al diumenge 26 de setembre:

 

Ara, després de l’aturada per la pandèmia, ha reprès la seva itinerància per les biblioteques del Maresme. Tiana ha sigut la primera:

 

La mostra no només serveix per conèixer les particularitats d’aquest amfibi, sinó que també permet explicar les accions que es duen a terme des de Life Tritó Montseny per conservar-lo:

 

Per exemple, es parla sobre el programa de cria en captivitat:

 

A més dels plafons informatius, l’exposició compta amb unes fotografies d’Iñaki Relanzón que els complementen i una maqueta d’un tritó del Montseny a escala augmentada.

Marta López
Marta  López