Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos investiguen els aldarulls de la matinada de dissabte a diumenge a Tiana

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pels aldarulls que es van produir durant la matinada de dissabte a diumenge a Tiana. Sindicats de la Policia Nacional i de la Guàrdia Urbana van compartir i denunciar per xarxes socials un vídeo on es veia a un grup de joves perseguint a agents de Mossos i la Policia Local.

Segons van informar els mateixos Mossos d’Esquadra, durant la persecució es van produir “llançaments d’ampolles i objectes” contra els agents. Tres d’ells van resultar ferits lleus. Aquests fets han provocat que s’obrin diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra l’autoritat.

Segons la periodista Anna Punsí, la Policia Local i agents de Seguretat Ciutadana dels Mossos van personar-se per la zona del Parc de l’Antic Camp de futbol al voltant de les 4 de la matinada després de rebre un avís d’un possible apunyalament a la zona, tot i que el SEM no ha tingut constància de cap assistència sanitària d’aquest tipus.

Una hora després dels fets que es mostren en el vídeo, que es va tornar viral, diverses patrulles dels ARRO dels Mossos d’Esquadra van fer acte de presència a la zona i van dispersar i desallotjar els joves.

Les reaccions

Aquest mateix diumenge, l’Ajuntament de Tiana va publicar un comunicat per condemnar els aldarulls i per reiterar el suport del consistori “a la Policia Local de Tiana i als agents que es van desplaçar des de Montgat, així com al cos de Mossos d’Esquadra i a tots els treballadors municipals”.

A l’escrit, deien que “el resultat del comportament vandàlic i incívic d’una minora de gent ha ofert una imatge que no representa els tianencs i tianenques”. A més, van destacar que el que havia succeït “no són fets aïllats sinó episodis que s’estan produint arreu del territori”.

Grups municipals, regidors i la mateixa alcaldessa també van condemnar per xarxes socials l’episodi viscut.

Aquest dilluns, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha parlat sobre els fets ocorreguts a Tiana. En declaracions a la cadena SER, ha considerat que van ser fets “aïllats” i ha avalat l’actuació dels agents, que van marxar per tornar amb reforços.

A més, ha avisat que les persones que van llençar ampolles contra els agents seran identificades i que “les seves actuacions poden tenir conseqüències legals per desordres o atemptat a l’autoritat”.

Per altra banda, el Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (Sicpol) ha publicat un comunicat on demana “decisions polítiques immediates” per fer front a situacions com la que es va produir a Tiana.  Els agents denuncien l’augment “exponencial” de violència en l’evacuació de les festes il·legals, que consideren que “posa en greu risc” la seva integritat física.

El sindicat assegura que existeix una “minoria violenta i incívica” que provoca fets com els de Tiana. En la mateixa línia, apunten que aquestes situacions s’estan donant “a tots els municipis” i les plantilles de Policia Local han de fer-hi front amb una “gran carència de mitjans humans i materials”.