Ajuntament

El nou cartipàs municipal reestructura les regidories en tres grans àrees

L'Ajuntament, aquest dimecres. / Alexia Guilera

Cada àrea tindrà un coordinador o coordinadora. Comunicació passa a mans de la regidora Núria Garcia.

Alèxia  Guilera | 11/10/2017 a les 12:10 0
 

Amb l’equip de govern municipal format ja únicament pels 4 regidors del PSC, les regidories municipals s’han reestructurat. Aquest dimecres, Ester Pujol i els seus regidors han presentat als treballadors i treballadores de l’Ajuntament el nou cartipàs municipal.

No hi ha canvis en les regidories -ni se’n creen de noves ni se’n suprimeixen- però sí que es reagrupen. Ara hi haurà tres grans àrees: l’Àrea de Serveis Generals, la de Serveis a les Persones i la d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat. Una de les principals novetats és que cadascuna de les tres àrees tindrà un coordinador o coordinadora, dos dels quals són treballadors de la casa. Comunicació -tant la institucional com el mitjà de comunicació local, La Local-Ràdio Tiana-, fins ara a càrrec de Ricard Fabra (ERC), passa a mans de la regidora Núria Garcia.

Les tres “macroàrees”

L’Àrea de Serveis Generals, de la qual serà responsable políticament la pròpia Ester Pujol, la coordinarà la treballadora municipal Anna París. Sota el paraigua d’aquesta àrea hi ha algunes de les regidories que ja tenia: Atenció a la Ciutadania, Transparència, Seguretat Cuitadana o Promoció Econòmica, a més d’altres que tenia al seu càrrec el regidor d’ERC Ricard Fabra, com Hisenda o Personal.

La segona gran àrea, la de Serveis a les Persones, estarà coordinada per la tianenca Eli Tejero. És la que conté més novetats ja que és, de facto, la fusió entre les regidories que porta Núria Blasco (Cultura, Festes, Participació Ciutadana i Esports) i les que tenia al seu càrrec la regidora d’ERC Marta Guàrdia: Igualtat, Serveis Socials, Gent Gran, Joventut, Salut i Educació.

La tercera gran àrea, Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, queda molt semblant a com ja estava, pivotant entre Urbanisme i Medi Ambient i, per tant, a càrrec políticament dels mateixos regidors: Núria Garcia i Xavier Doñate, respectivament  La coordinarà el treballador de l’Ajuntament Dani Farrés.

Alèxia  Guilera