Medi Ambient | Viure a Tiana

El Parc de la Serralada de Marina estrena itinerari fins al turó de Galzeran

Mapa amb l'itinerari, amb inici i final al Punt d'Informació de l'Observatori Astronòmic de Tiana. Font: Institut Cartogràfic de Catalunya. / martalopez

Marta  López | 02/04/2019 a les 16:45 0
 

El Parc de la Serralada de Marina ha estrenat un nou itinerari a Tiana. A partir d’ara, es podrà pujar al turó de Galzeran des del Punt d’Informació situat a l’Observatori Astronòmic. Aquest és el segon itinerari del Parc, juntament amb el de la vall de Montalegre, que surt des d’aquest punt.

En total, l’itinerari té un recorregut de 7,6 quilòmetres, dels quals 2,77 són de baixada, 2,06 en terreny pla i 2,77 de pujada. La dificultat és mitjana i es triga, aproximadament, unes 2 hores i 40 minuts en completar-lo.

En Toni Navarrete, tècnic d’ús públic del Parc, explica que aquest nou itinerari ha estat molt reivindicat pels veïns i veïnes de Tiana. Tot i això, ja tenien present fer-lo des de la constitució del Parc:

 

L’any passat es van iniciar les tasques de senyalització. Ara, l’itinerari cap al turó de Galzeran ja està llest per utilitzar-se. Navarrete dóna detalls del recorregut:

 

Tant a la pàgina web del Parc de la Serralada de Marina com en l’aplicació ja es pot consultar tota la informació de l’itinerari:

 

En Pau, informador ambiental, està els caps de setmana al punt d’informació del Parc instal·lat a l’Observatori Astronòmic de deu del matí a dues del migdia. Des d’allà es comença el recorregut i es pot demanar més informació sobre aquest:

 

L’itinerari es pot fer qualsevol dia de la setmana, de manera totalment lliure. En moments puntuals, però, es poden programar passejades guiades:

 

Si l’itinerari es fa entre setmana, però, el punt d’informació no estarà obert. El sender transcorre per corriols i pistes del parc fins a arribar a un dels punts més alts, a 480 metres d’altitud.

Marta López
Marta  López