Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’agermanament entre les dues Tianes ja és una realitat

L’agermanament entre els municipis de Tiana i la Tiana de Sardenya ja és una realitat. Aquest dimarts, el ple del mes d’abril ha aprovat per unanimitat la declaració formal de la Tiana catalana i la italiana com a Viles Germanes.

La proposta d’acord recollia, també, un seguit d’actes que acompanyen l’agermanament. Per exemple, es preveu facilitar el recíproc coneixement i l’establiment de relacions d’amistat i col·laboració entre les dues viles; fomentar i potenciar projectes de col·laboració; mantenir relacions de cooperació econòmica, material, social, turística i cultural i redactar anualment un programa d’activitats per potenciar les relacions entre ambdues viles.

Els consistoris d’ambdues poblacions ja han tingut un primer cara a cara aquest cap de setmana. Una delegació tianenca formada per l’alcaldessa, Ester Pujol; la regidora de Cultura, Esports i Cooperació, Núria Blasco; i el comissionat d’alcaldia per l’agermanament, Ferran Almeida; han visitat la Tiana italiana.

Durant la seva estada, tal com informen des de les xarxes socials de l’Ajuntament de Tiana, s’han reunit amb l’alcalde Francesco Zucca i polítics locals, amb qui han intercanviat regals i idees. La Marilena Ibba és tinent d’alcalde de la Comune de Tiana. La tianesa destaca l’afinitat que hi ha entre les dues Tianes:

 

Entre altres coses, han sorgit unes primeres idees de col·laboració en l’àmbit cultural i musical i s’ha acordat que l’agermanament formal es farà a la Tiana catalana. L’alcaldessa explica que el viatge els ha permès conèixer tant a representants polítics com a tianesos, que els han rebut amb una gran hospitalitat:

 

L’agermanament amb la Tiana de Sardenya ja és una realitat. Un cop aconseguit, l’actual alcaldessa va llançar un repte durant el ple: existeix una tercera Tiana, a Nova York.