Mobilitat

El ple aprova per unanimitat el Pla d’Accessibilitat en l’àmbit de la via pública i el transport

/ martalopez

El pla, redactat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, és un document obert i indica, de manera global, les mancances actuals, identificant les barreres arquitectòniques i sensorials del municipi.

Marta  López | 03/02/2021 a les 11:08 0
 

El ple de febrer ha aprovat per unanimitat el Pla d’Accessibilitat de Tiana en l’àmbit de la via pública i el transport. El document identifica les barreres arquitectòniques i sensorials del municipi i estableix un possible programa per a la seva progressiva eliminació.

El Pla d’Accessibilitat, redactat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, és un document obert i indica, de manera global, les mancances actuals. A la proposta d’acord aprovada aquest dimarts s’especifica que l’execució de cadascuna de les actuacions que finalment es realitzin dependrà d’estudis més concrets i detallats, on es valorin altres aspectes més enllà dels propis d’accessibilitat.

El regidor de Mobilitat Sostenible i Transport, Àlex Robles, va voler destacar que era una fita molt important:

 

El portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Mateu Hernández, va dir que aquest pla era molt necessari a causa de les característiques del municipi:

 

El portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va valorar molt positivament aquest primer pas cap a l’accessibilitat universal:

 

Des de Junts per Tiana, el regidor Jordi Marí va dir que donaven suport a aquest pla perquè l’accessibilitat ha sigut una de les lluites de l’agrupació d’electors des dels seus inicis. Va recordar, però, que encara s’havia de treballar per l’accessibilitat universal:

 

Robles va afirmar que, efectivament, aquest era un primer pas, però que l’objectiu final era l’accessibilitat universal:

 

Marí va acabar assenyalant que era important que hi hagués una partida específica per a accessibilitat als pressupostos per tirar endavant el pla aprovat, una idea que també va aportar el portaveu d’ERC, Jaume Darbra.

Marta López
Marta  López