Ajuntament

El ple aprova sancionar qui retiri llaços grocs o estelades del poble

El ple municipal d'aquest mes de juny / Alexia Guilera

A més dels tres grups, Junts per Tiana també hi ha votat a favor. Els grups del PSC i el PP, en contra.

Alèxia  Guilera | 05/06/2018 a les 23:01 0
 

El ple ha aprovat la moció presentada al ple per PDeCAT-DC, ERC i la CUP per manifestar el seu suport a la col·locació de llaços grocs i altres símbols en llocs públics i, alhora, per condemnar i sancionar als grups que es dediquen a retirar-los. A més dels tres grups, Junts per Tiana també hi ha votat a favor. El PSC i el PP, en contra.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha explicat perquè hi han votat a favort però no han signat la moció. Ha reiterat que als carrers i places cal convivència i, alhora, pluralitat:

 

La regidora d’Esquerra, Marta Guàrdia, ha recordat que el llaç groc no se l’han inventat els independentistes ara:

 

Marta Guàrdia ha dit que la moció demana sancionar qui retiri qualsevol símbol, no sols els independentistes.

Diego Parra, del PP, en canvi ha dit que sí que als independentistes els molesten alguns símbols que hi ha als carrers:

 

Parra ha posat exemples d’actes que, segons creu, també malmeten el mobiliari urbà, com pintar la carretera que creua el poble. També ha dit que no posar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament és una irregularitat. Cal que hi sigui, ha remarcat, si es vol complir el joc democràtic. Parra ha dit que cal tolerar tots els símbols.

Joan Cañada, del PDeCat-DC, ha dit que la moció també és l’expressió d’una opinió:

 

Cañada ha dit que les agressions per col.locar símbols independentistes a l’espai públic sempre les han patit els mateixos.

El regidor de la CUP, Àlex Rosa, ha assenyalat que si s’han posat llaços grocs és perquè hi ha hagut la necessitat de fer-ho:

 

La portaveu del grup municipal socialista, Núria Blasco, ha dit que no tot pot agradar però que això és la democràcia. Ha demanat diàleg i acord:

 

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha dit que troben lamentable que algú tombés el màstil que sostenia l’estelada a la rotinda de la Creu de Terme. Tanmateix ha explicat que quan el van arrencar no va quedar-ne constància perquè les càmeres que hi ha allà sols enfoquen els vials, ja que només serveixen per llegir matrícules.

 

Joan Cañada ha especificat que el seu grup no ha demanat en cap cas que es reorientin aquestes càmeres.

La mocióaprovada fa referència, sense anomenar-los, al grup d’encaputxats anomenat “Segadors del Maresme”, que s’ha dedicat els darrers mesos a treure llaços grocs i estelades durant la nit per diverses poblacions de la comarca.

A Tiana, el passat mes de març van despenjar l’estelada de la rotonda de la Creu de Terme i, fa uns dies, van tornar-ho a fer, aquest cop arrancant el pal que la hissava.

La moció diu que “essent demòcrates com som, no ens molesten cap dels símbols que es posin, som respectuosos i exigim que ho siguin també els altres amb els nostres símbols”.

També especifica que “davant la situació actual, tenim la necessitat i el neguit personal d’expressar pacíficament la nostra solidaritat amb els qui pateixen la persecució de manera injusta i es veuen privats de llibertat per haver executat la voluntat del poble que els va escollir democràticament”.el ple municipla d’aquest mes de juny

Alèxia  Guilera