Benestar | Viure a Tiana

Tiana s’adhereix a una campanya que facilita l’ús de lavabos a determinades persones

Targetes de la campanya per a les persones usuàries / lalocal

Ara, les persones que ho necessitin disposaran d'una targeta anomenada "No puc esperar!" que els lliuraran els hospitals on són tractades. Amb ella, podran accedir als lavabos dels establiments adherits a la campanya.

Alèxia  Guilera | 06/06/2017 a les 13:14 0
 

El ple ha aprovat, aquest dimarts, que Tiana -concretament els comerços i l’Ajuntament- s’adhereixen a la campanya “No puc esperar!“. Es tracta d’una iniciativa de  l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya per facilitar l’accés a lavabos, de dependències municipals o de comerços, a persones que pateixen certes malalties que no s’encomanen però que els obliguen a fer servir urgentment un lavabo.

Un exemple són les persones sotmeses a cirurgia per càncer de recte. Aquestes persones, juntament amb d’altres pacients, tenen una necessitat contínua i sovint imprevisible d’anar al lavabo. Els costa sortir de casa, ja que sovint no troben un lavabo accessible quan ho necessiten, fet que suposa una minva en la seva qualitat de vida.

no puc esperar

Gràcies a la moció aprovada, les persones que ho necessitin disposaran d’una targeta anomenada “No puc esperar!” que els lliuraran els hospitals on són tractades. Amb ella, podran accedir a lavabos d’establiments de Tiana adherits a la campanya.

Amb l’adhesió del ple a aquesta campanya, es promourà, a partir d’ara, també, la difusió del projecte “No puc esperar” a tot Tiana, amb especial atenció als establiments del poble. També promourà que aquests, i les entitats comercials i d’hostaleria del poble facin difusió i s’adhereixein a la campanya.

 

Alèxia  Guilera