Gent gran

El ple dóna llum verda a l’expedient del segrest de la gestió de la Residència

Foto d'arxiu: Entrada de la residència Sant Cebrià / Alexia Guilera

Entre altres punts, es van desestimar les al·legacions presentades per l'empresa concessionària i es va acordar el segrest per termini d’un any, prorrogable anualment fins a un màxim de tres anys, de la concessió que fins ara tenia Brofar.

Marta  López | 15/05/2020 a les 11:58 2
 

El ple del passat 5 de maig va ratificar per unanimitat el decret d’alcaldia que acordava iniciar l’expedient de segrest de la gestió de la Residència i centre de dia, que, fins llavors, portava BROFAR CONCESIONES Y SERVICIOS S.L. Aquest dijous 14 de maig s’ha convocat un ple extraordinari per agilitar la tramitació d’aquest expedient.

La proposta d’acord, que va comptar amb l’abstenció de Junts per Tiana, es va aprovar amb el vot positiu d’ERC, Junts per Catalunya i el PSC. L’escrit incloïa els següents punts:

En primer lloc, es van desestimar les al·legacions formulades en data 8 de maig per part de Brofar en relació amb el decret que es va ratificar durant el ple de maig, com la manca de fonamentació de la urgència del procediment o la inexistència d’incompliment o causa d’interès públic que justifiqui el segrest de la concessió.

En segon lloc, es va acordar el segrest per termini d’un any, prorrogable anualment fins a un màxim de tres anys, de la concessió que fins ara tenia Brofar. La gestió tècnica-administrativa la portarà la Fundació Vella Terra, que s’ha designat com a interventor municipal del servei de la residència, tal com recull l’article 263.2 de la Ley de Contratos del Sector Público. Malgrat el canvi, el personal de la residència es mantindrà en els seus llocs de treball. La gestió assistencial continua en mans de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

En tercer lloc, es va designar a la regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia, com a responsable de la coordinació general del servei.

Per últim, es va instar als representants de Brofar a complimentar els requeriments d’entrega de documentació pendent i tota aquella altra informació necessària per facilitar la tasca diària de l’interventor i se’ls adverteix que l’incompliment del règim prestacional intervingut per l’Ajuntament o l’obstaculització de les tasques, requeriments o instruccions donarà lloc a la imposició de penalitzacions o a la resolució del Contracte de 23 de febrer de 2006.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va justificar l’abstenció del seu grup municipal dient que no havien tingut temps d’analitzar a fons l’informe jurídic:

 

També van tornar a insistir que l’Ajuntament havia gestionat la crisi tard i malament:

 

La regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia, va tornar a dir que s’havien fet les coses quan realment es podien fer. “No ens podem tirar a la piscina quan no hi ha aigua”:

 

L’alcaldessa, Marta Martorell, va dir que li sorprenia la seva abstenció:

 

Podeu recuperar el ple sencer aquí:

Marta López
Marta  López
 
 
  1. […] segrest de la concessió a Brofar està actiu des del mes de maig, quan es va acordar iniciar-lo per termini d’un any, prorrogable anul·lament fins a un màxim de […]

  2. […] interventor/a s’encarregarà de la direcció del geriàtric, mentre s’allargui el segrest de la gestió de Brofar, després de la renúncia de la Fundació Vella Terra per la “bunquerització” de la […]

Comments are closed.