Salut

El ple ratifica el segrest de la gestió de la Residència i centre de dia Sant Cebrià

Entrada a la residència i centre de dia Sant Cebrià. / martalopez

També es va aprovar la constitució de la comissió d'estudi per elaborar un expedient informatiu respecte la gestió de la Residència Sant Cebrià durant la crisi sanitària per la Covid-19.

Marta  López | 06/05/2020 a les 15:45 5
 

La residència i centre de dia Sant Cebrià va ser un dels temes principals del ple municipal d’aquest dimarts 5 de maig, que es va realitzar per via telemàtica. Per una banda, es va ratificar per unanimitat el decret sobre el segrest de la gestió del centre, que fins ara tenia Brofar Concesiones y Servicios S.L. A partir d’ara la titular serà la Fundació Vella Terra.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que aquests passos s’haurien d’haver fet molt abans i va dir que l’Ajuntament hauria d’haver intervingut el centre al menor indici de mala praxi:

 

L’alcaldessa, Marta Martorell, i la regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia, que han sigut les que han seguit de més a prop el tema de la residència, van argumentar que no haurien pogut sustentar un segrest com aquest sense abans reunir les proves documentals suficients per tirar-lo endavant:

 

Marta Guàrdia també va parlar sobre les intervencions a la residència:

 

Per altra banda, i relacionat amb això, el ple també va aprovar la constitució d’una comissió d’estudi per elaborar un expedient informatiu respecte la gestió de la residència durant la crisi sanitària per la Covid-19.

Aquesta proposta d’acord venia acompanyada d’una llista amb els noms que havien de conformar aquesta comissió. Un d’ells era el del regidor de Junts per Tiana Ramon Coll. La regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia, va demanar que no s’utilitzés la informació que es donés en aquesta comissió per fer política i, seguidament, va argumentar que Coll no hi hauria d’estar per no ser imparcial:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que era un nom que ja s’havia acceptat a la Junta de Portaveus i a les Comissions Informatives:

 

També va intervenir el mateix Ramon Coll, dient que com a familiar tenia dret a tenir un interès personal en què les coses s’investiguin i que “no recordava” si havia enviat missatges en contra de l’Ajuntament:

 

La regidora de Cicles de Vida va respondre dient que, quan es va posar el seu nom sobre la taula, no tenien la informació ni les proves que tenen ara:

 

Tant el portaveu d’ERC, Jaume Darbra, com el portaveu del PSC, Albert Sales, també van argumentar que no era un comportament ètic i que votarien en contra de la comissió si no s’apartava el seu nom de la llista:

 

Finalment, i per tal de tirar endavant la comissió, es va retirar el nom del regidor.

Marta López
Marta  López
 
 
  1. […] A part de la situació a la residència i centre de dia Sant Cebrià, també es va parlar sobre les mesures econòmiques i socials que s’han aprovat al llarg d’aquests últims mesos i les propostes que l’agrupació d’electors va presentar durant el ple extraordinari. […]

  2. […] El ple del passat 5 de maig va ratificar per unanimitat el decret d’alcaldia que ordenava el segrest de la gestió de la Residència i centre de dia, que, fins llavors, portava Brofar. Ara, s’ha convocat un ple extraordinari per aquest dijous 14 de maig per agilitar la tramitació de l’expedient d’aquest segrest. […]

  3. […] El ple del passat 5 de maig va ratificar per unanimitat el decret d’alcaldia que acordava iniciar l’expedient de segrest de la gestió de la Residència i centre de dia, que, fins llavors, portava BROFAR CONCESIONES Y SERVICIOS S.L. Aquest dijous 14 de maig s’ha convocat un ple extraordinari per agilitar la tramitació d’aquest expedient. […]

  4. […] El ple de maig va aprovar la constitució d’una comissió d’estudi de la Residència i c…, formada per portaveus, treballadors i treballadores municipals i experts. El portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va comunicar en el ple d’aquest dimarts la seva renúncia a pertànyer a aquesta comissió en favor d’un expert, en Jaume Adrover. […]

  5. […] de l’expedient de segrest ja es va portar al ple ordinari de maig, on es va aprovar per unanimitat. El dia del ple extraordinari del 14 de maig, que havia de donar […]

Comments are closed.