Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La crisi sanitària de la Covid-19 protagonitza el ple de maig

L’actual crisi sanitària a causa de la Covid-19 va centrar bona part del ple ordinari i va ser el tema principal del ple extraordinari sol·licitat pel grup municipal de Junts per Tiana. Ambdues sessions es van fer per via telemàtica i, en total, van durar gairebé sis hores.

Només començar, es va llegir la declaració institucional per la situació creada per la pandèmia i es va donar compte de l’adhesió de l’Ajuntament de Tiana al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus” acordat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya.

A part de la situació a la residència i centre de dia Sant Cebrià, també es va parlar sobre les mesures econòmiques i socials que s’han aprovat al llarg d’aquests últims mesos i les propostes que l’agrupació d’electors va presentar durant el ple extraordinari.

Pel que fa a les mesures adoptades per mitigar els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària, es troben resolucions com la modificació del calendari fiscal per l’any 2020, l’assumpció de quotes d’escolaritat de l’Escola Bressol Municipal, les targetes moneder o els ajuts extraordinaris pel lloguer, subministraments i al sector comercial.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que aquestes mesures eren un bon primer pas, però que calia anar més enllà i començar a pensar en un escenari post-covid:

 

L’alcaldessa, Marta Martorell, va dir que estaven estudiant tots els escenaris possibles i intentaven avançar-se al que vindrà, però que s’havia de tenir en compte que es treballava amb un context canviant:

 

També va informar sobre quin era l’estat de la situació de la Covid-19 a Tiana:

 

Pel que fa a les propostes presentades per Junts per Tiana, encaminades en la línia que el seu portaveu defensava de començar a pensar en un escenari post-covid, l’agrupació d’electors va exposar els seus plans de contingència social per la Covid-19 i el de reactivació de l’economia local.

La resta de grups municipals no van votar a favor perquè, tal com van argumentar els portaveus d’ERC, PSC i Junts per Catalunya, el ple extraordinari no era el lloc per portar-los i algunes de les mesures ja s’han fet o s’estan duent a terme:

 

Tampoc es van tirar endavant la proposta de no retallar el suport a la cultura ni el teixit associatiu, perquè la regidora de Cultura, Marta Guàrdia, va defensar que ja es feia, ni la de reducció al 50% de les dietes i retribucions dels regidors i regidores per a l’any 2020. El PSC va demanar que s’inclogués l’opció que fos voluntari, però no es va acceptar.

Podeu llegir un resum dels plens ordinari i extraordinari en aquest fil de Twitter: