Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es reobre l’activitat a l’hort municipal respectant les mesures d’higiene i seguretat

Des de principis d’abril, l’Ajuntament va autoritzar poder anar a l’hort d’autoabastament per collir productes necessaris per a la subsistència, després que el PROCICAT inclogués aquesta excepció dins de l’estat d’alarma. Això sí, sota unes normes estrictes de seguretat i higiene.

Ara, amb la posada en marxa del “Pla per a la transició cap a una nova normalitat”, una de les activitats permeses és l’atenció d’horts familiars, d’autoconsum o municipals que estiguin en el mateix terme municipal o en un adjacent. Tot i que les normes es flexibilitzen, l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, ha signat un ban que regula l’activitat als horts municipals.

Així doncs, a partir d’aquest dilluns 11 de maig, s’autoritza la recollida de productes, les tasques mínimes de manteniment i la nova plantació de collites sempre que la finalitat d’aquestes siguin per a garantir el futur autoabastiment.

L’estada a les parcel·les serà pel temps mínim imprescindible per atendre l’hort i en tot moment s’haurà de respectar una distància mínima d’entre 1 i 2 metres amb la resta d’usuaris. A més, s’hauran d’extremar les mesures d’higiene i utilitzar mascareta.

El ban també recull que no es permet la realització de reunions, no es poden fer servir zones comunes per part de més d’una persona a l’hora i s’evitarà que les persones d’edat avançada o amb estat de salut delicat acudeixin als horts.

Per últim, els residus que es generin s’hauran de gestionar de manera adequada i, en cas de fer neteja de la parcel·la, es gestionaran les restes mitjançant el compostador. En cas de generar residus que no es puguin gestionar així, s’haurà de trucar a l’Oficina d’Informació Ambiental (93 395 51 07 / 66 640 40 02) per a facilitar-ne la gestió.