D'acords

El primer concert del 2021 té el vent com a convidat especial

En Santi i el seu saxo. Foto: Guillem Francàs / martalopez

El D’Acords ha arrencat una nova edició amb l’actuació de Txema Riera Quartet

Guillem  Francàs | 31/01/2021 a les 18:13 0
 

El D’Acords 2021 ha iniciat una nova edició al Parc del Doctor Mascaró amb el concert de Txema Riera Quartet. Tot i que el bon temps ha acompanyat, el vent ha estat el protagonista principal de la prèvia i del concert per la seva forta presència. Tot i així, els músics han pogut actuar sense cap problema encara que les partitures de tant en tant volaven.

El quartet de jazz té la distinció principal que en Txema Riera toca l’orgue Hammond B3, el clàssic orgue que acompanya els cors de Gòspel. A part d’ell mateix, el quartet el formen en Dani Pérez tocant la guitarra, en Roger Gutiérrez a la bateria i en Santi de la Rubia que toca el saxo. Com a quartet van arrencar al 2019 i després d’una gira van decidir gravar un disc que ha trigat un any en veure la llum.

Així doncs, han presentat el seu disc “Allegoria” on han tocat cançons com “Everest”, “El seu Rei” o “La mirada”. En Txema explica d’on han tret inspiració per fer el seu projecte a partir del Hammond 83:

D’altra banda també explica les avantatges que té aquest instrument a l’hora de tenir més llibertat en la composició:

També ha volgut agrair la quantitat de públic que ha vingut i als Bandabòlit per l’organització, a més de reconèixer un petit estrès que li causava tant de vent a l’hora de tocar. Hem pogut veure durant el concert això que comentava en Txema, i és que a en Dani Pérez, el guitarrista del grup, li ha volat un parell de vegades a mitja cançó la partitura que tenia al davant. Tot ha quedat en una anècdota que no ha espatllat l’actuació.

El proper concert del D’Acords serà al febrer, però encara no té data exacta ni lloc, ja que esperen confirmar que el poden fer a la Sala Albéniz i retrobant els horaris antics el vespre de diumenge.

Guillem  Francàs