Cultura | Tiana Negra

El recull de relats “El fútbol és així”, protagonista de la Cadira d’orelles

/ martalopez

Sis autores i cinc autors participen en aquest recull, un 11 titular format per periodistes esportius i figures emergents i consolidades de la novel·la negra catalana.

Marta  López | 11/01/2019 a les 14:04 0
 

Serà el tercer any de la Irene Solanich al Tiana Negra. El primer va venir com a espectadora, el segon com a participant a una taula rodona i aquest any com a protagonista d’una Cadira d’orelles, on presentarà el recull de relats “El futbol és així”. És precisament en aquella taula rodona on va néixer la idea de fer aquest recull:

 

Sis autores i cinc autors participen en aquest recull, un 11 titular format per periodistes esportius i figures emergents i consolidades de la novel·la negra catalana. La Irene explica com va ser el procés de recerca:

 

La Irene Solanich és editora d’Edicions Xandri, juntament amb en Joan Ramon Armadàs. Ells dos han coordinat el llibre i han participat escrivint un relat:

 

La Irene és l’autora del relat “Fora de joc” que, igual que els altres 10, té un nom relacionat amb el món del futbol:

 

Edicions Xandri va néixer al 2014, però la Irene encara no en formava part. No va ser fins més endavant, quan un dels fundadors va haver de marxar del projecte:

 

Actualment tenen alguns projectes a la vista, tot i que encara no tenen pensat el tema pel següent recull de relats, que esperen poder seguir fent:

 

Ara el té aparcat, però està realitzant un doctorat d’estudi i recerca sobre la novel·la negra a Catalunya, concretament sobre la col·lecció La Negra de La Magrana. Un doctorat que, tot i desvinculat de la seva feina com editora, l’ha ajudat a escriure els seus propis relats:

 

La Irene compagina la seva feina com a editora amb la de traductora. A més a més, també col·labora en la revista literària L’escriba, sorgida d’un programa de ràdio realitzat entre amics:

 

L’escriba inclou una secció interactiva anomenada Crims, un joc detectivesc que busca que el lector trobi el culpable a partir de pistes que van llançant des de la pàgina:

 

El seu gran interès per la literatura i pel gènere negre en concret són part essencial de la vida de la Irene Solanich. És per això que valora molt positivament l’existència de festivals com aquest:

 

La Cadira d’orelles de “El futbol és així” es farà el dissabte 19 de gener a tres quarts d’una del migdia.

Marta López
Marta  López