Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana Negra també retrà homenatge a Teresa Juvé

La setena edició del Tiana Negra retrà homenatge a dues autores consagrades. Una, la Margarida Aritzeta. L’altra, la Teresa Juvé. Totes dues condecorades amb la Creu de Sant Jordi, totes dues escriptores i totes dues amb una bibliografia tacada de negre.

A punt de complir 98 anys, la pedagoga i escriptora Teresa Juvé segueix sense perdre les ganes d’escriure. La seva última obra, l’autobiografia “Tu ets jo”, la va publicar l’any 2015 amb l’Editorial Meteora.

Serà precisament en Jordi Fernando, un dels socis fundadors de l’editorial, qui s’encarregarà de l’homenatge-presentació. L’elecció de Jové com autora destacada del Tiana Negra d’enguany coincideix amb el fet que aquest 2019 publicarà un nou llibre amb ells, tal com destaca Fernando:

 

En Jordi Fernando fa un breu repàs per la biografia de Teresa Juvé, que inclou l’exili a França, la seva participació a la Resistència francesa i el seu matrimoni amb el polític Josep Pallach:

 

També fa un repàs per la bibliografia de l’autora, que va començar l’any 1963 amb la novel·la “La charca en la ciudad”:

 

Així doncs, Juvé és una de les moltes autores que trasllada la novel·la negra a escenaris històrics, barrejant els dos gèneres:

 

L’Editorial Meteora, amb en Jordi Fernando i la Maria Dolors Sàrries al capdavant, és una de les impulsores del Tiana Negra. En Jordi està molt content amb els resultats del festival, sobretot que hagi aconseguit crear escola:

 

Una de les coses que més han après durant aquests 7 anys és a detectar que existeix un públic de novel·la negra en català molt fidel:

 

També han descobert a nous autors i conegut a escriptors que mai han escrit novel·la negra apropant-se al gènere:

 

Com a uns dels fundadors del Tiana Negra, en Jordi Fernando valora la tasca d’en Sebastià Bennasar com a director del festival, que enguany serà el seu últim any al capdavant:

 

L’homenatge-presentació de Teresa Juvé es farà el primer dia del festival, el divendres 18 de gener, a un quart de nou del vespre, després de l’homenatge a Margarida Aritzeta.