Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El recull de relats “El fútbol és així”, protagonista de la Cadira d’orelles

Serà el tercer any de la Irene Solanich al Tiana Negra. El primer va venir com a espectadora, el segon com a participant a una taula rodona i aquest any com a protagonista d’una Cadira d’orelles, on presentarà el recull de relats “El futbol és així”. És precisament en aquella taula rodona on va néixer la idea de fer aquest recull:

 

Sis autores i cinc autors participen en aquest recull, un 11 titular format per periodistes esportius i figures emergents i consolidades de la novel·la negra catalana. La Irene explica com va ser el procés de recerca:

 

La Irene Solanich és editora d’Edicions Xandri, juntament amb en Joan Ramon Armadàs. Ells dos han coordinat el llibre i han participat escrivint un relat:

 

La Irene és l’autora del relat “Fora de joc” que, igual que els altres 10, té un nom relacionat amb el món del futbol:

 

Edicions Xandri va néixer al 2014, però la Irene encara no en formava part. No va ser fins més endavant, quan un dels fundadors va haver de marxar del projecte:

 

Actualment tenen alguns projectes a la vista, tot i que encara no tenen pensat el tema pel següent recull de relats, que esperen poder seguir fent:

 

Ara el té aparcat, però està realitzant un doctorat d’estudi i recerca sobre la novel·la negra a Catalunya, concretament sobre la col·lecció La Negra de La Magrana. Un doctorat que, tot i desvinculat de la seva feina com editora, l’ha ajudat a escriure els seus propis relats:

 

La Irene compagina la seva feina com a editora amb la de traductora. A més a més, també col·labora en la revista literària L’escriba, sorgida d’un programa de ràdio realitzat entre amics:

 

L’escriba inclou una secció interactiva anomenada Crims, un joc detectivesc que busca que el lector trobi el culpable a partir de pistes que van llançant des de la pàgina:

 

El seu gran interès per la literatura i pel gènere negre en concret són part essencial de la vida de la Irene Solanich. És per això que valora molt positivament l’existència de festivals com aquest:

 

La Cadira d’orelles de “El futbol és així” es farà el dissabte 19 de gener a tres quarts d’una del migdia.