Religió

El res del rosari de l’Alegria s’ha fet en processó

La processó, enfilant el camí cap a l'ermita de l'Alegria, durant l'Aplec de l'any passat. / Alexia Guilera

Feia més de 50 anys que a Tiana no es feia una processó o una romeria amb la mare de Déu de l'Alegria

Alèxia  Guilera | 02/04/2018 a les 15:15 0
 

L’Aplec de l’Alegria ha començat, aquest any, amb un acte molt especial: el tradicional res del rosari s’ha dut a terme amb una processó que ha portat la talla de la mare de deú tianenca des de la parròquia de Sant Cebrià fins l’ermita de l’Alegria. Ha estat aquest matí, just abans de la missa, benedicció de coques i ballada de sardanes de l’Aplec de l’Alegria.

Feia més de 50 anys que a Tiana no es feia una processó o una romeria amb la mare de Déu de l’Alegria. Aquest cop els processionaris eren poques persones -una trentena- però estaven ben contents. Algunes persones han vingut des de fora de Tiana, expressament per participar en aquesta processó, com aquesta dona:

 

També hi ha participat gent de Tiana, com la Paquita de l’Avi Mingo -que ha fet mans i mànigues per ser a la processó-, amb la seva amiga Carme:

 

El titular de la parròquia de Tiana, mossèn Ramon, estava radiant per haver pogut organitzar aquesta processó per resar el rosari el dia de l’Aplec de l’Alegria:

 

Algunes de les persones participants a la processó s’han queixat que es podia haver donat més a conèixer:

 

La processó ha sortit de la parròquia de Sant Cebrià, carretera amunt fins el camí Dalt d’Alella, acompanyada de persones cantant i tocant la guitarra:

 

Pel Camí Dalt d’Alella han seguit, sempre a peu, fins el camí a l’ermita i d’allà a l’Alegria.

Alèxia  Guilera