Viure a Tiana

El resum de l’any 2020 de La Local-Ràdio Tiana

/ martalopez

L'esclat de la pandèmia del coronavirus ha suposat que el 2020 hagi sigut un any incert, d’adaptació a noves rutines, noves maneres de relacionar-se i de fer activitats.

Marta  López | 05/01/2021 a les 17:17 0
 

Hem deixat l’any 2020 enrere. Un any que, quan li vam donar la benvinguda, no imaginàvem què ens tenia reservat: una pandèmia mundial que encara està present a les nostres vides. El coronavirus ens ha portat un confinament total durant el març i l’abril, un desconfinament gradual per fases a partir del maig, una nova normalitat a l’estiu i un confinament parcial durant els darrers mesos de l’any.

Un any on, malgrat les circumstàncies, la solidaritat s’ha obert pas amb veïns i veïnes organitzant-se per fer mascaretes. Un any d’adaptació a noves rutines, noves maneres de relacionar-se i de fer activitats.

Un any que ja va començar amb fets fora del que és normal, com és el cas del temporal Glòria, que va sacsejar el país, i també Tiana, durant gairebé una setmana. Les classes es van suspendre un dilluns i no van tornar a activar-se fins al divendres, tres dies i mig que van ser l’avantsala del que vindria després per culpa de la pandèmia.

Un any on la Cultura no ho ha tingut fàcil, però que així i tot ha resistit i ha reivindicat que és segura, adaptant-se a les mesures sanitàries. El festival de cobles i compositors, les Nits de Música, l’Estiu jazz i el D’acords, per exemple, han mantingut viva la música a Tiana. Òmnium ha apostat per la Polis Poètica, fins i tot a ritme de rap, i ha convocat el primer premi Joan Armengol i Moliner. I a principis d’any, al febrer, quan encara no s’havia trastocat el nostre dia a dia, l’Agrupació va tornar a portar a l’escenari de la Sala Albéniz “Riverside Drive”, de Woody Allen.

Un any on la restauració i el comerç tampoc ho han tingut fàcil. Confinament, tancament, obertures parcials, més confinament i reobertures encara més parcials han suposat un any d’incertesa i inestabilitat per aquest sector. I enmig d’aquesta incertesa, va néixer una nova oferta gastronòmica, l’Anaït.

Un any que ha acollit l’arribada del Batxillerat a Tiana i ha posat en marxa l’ampliació de l’Institut per fer front a aquest nou cicle educatiu.

Un any que va començar amb un equip de govern en minoria format per ERC i Junts per Catalunya i que ha acabat amb la incorporació dels Socialistes, deixant a Junts per Tiana com a única oposició.

Un any de commemoració amb el centenari del CCE Tiana, el 25 aniversari dels Diables de Tiana i del Club Vòlei Tiana, els vint anys de vida del sistema de recollida porta a porta i el 30 aniversari de l’Estiu jazz.

Però, per a vosaltres, quines han sigut les notícies més destacades d’aquest 2020? La imatge interactiva mostra la notícia més llegida de cada mes de l’any:

Marta López
Marta  López