Tast Tiana

El Tast Tiana es consolida tant en quantitat de menjar com en visitants

El públic, el 1r dia del Tast, escoltant el pregó / Alexia Guilera

Les xifres de menjar cuinat al Tast tornen a posar en evidència que ja és una de les principals mostres gastronòmiques de Catalunya. En l'apartat d'aspectes a millorar, l'alcaldessa ha reconegut que hi ha la venda de tiquets.

Alèxia  Guilera | 16/06/2017 a les 12:00 0
 

El Tast Tiana es consolida: la 9a edició, que acaba de cloure, ha tornat a batre alguns rècords de xifres de menjar. Però, sobretot, ha estat l’edició en què els centenars de persones de Tiana i de fora del poble que hi han vingut, han pogut triar. Ho han pogut fer tant entre els diferents espais per menjar com entre l’ampli ventall d’activitats paral.leles a la mostra gastronòmica -a més de l’agenda pròpia de Festa Major petita, on també hi ha hagut novetats.

Les xifres de menjar cuinat en aquest Tast tornen a posar en evidència que ja és una de les principals mostres gastronòmiques de Catalunya. I és que, aquest any, s’hi han elaborat 1.000 bombetes (croquetes rodones) de carabassa, 650 coques salades, 1.860 canelons, 50 quilos de mongetes amb cloïsses, 3.000 croquetes, 80 paelles, 50 quilos de musclos, 25 quilos de cap i pota, 1.000 peces de pastisseria variada, 1.000 tianes o 160 litres de cervesa. Tot plegat ho comenta l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

La consolidació de les activitats paral.leles al Tast també ha estat un fet remarcable:

 

Aquestes activitats han estat la passejada entre vinyes al voltant del celler d’en Quim Batlle, les portes obertes i visites guiades dels cellers pareticipants, el taller de degustació de vins de la D.O. Alella, les classes magistrals de cuina o el taller de Xuxes -impartides pel xef Miquel Antoja- o, molt especialment, el concurs de cuina Tastet Xef. La majoria d’aquestes activitats s’han fet a Can Riera.

En l’apartat d’aspectes a millorar, l’alcaldessa ha reconegut que hi ha la venda de tiquets. Ester Pujol creu que s’hauria de reubicar tant l’estand on aquests es venen com alguns dels de restaurants:

 

Ester Pujol, que a més d’alcaldessa és, ara per ara, la responsable directa de l’Àrea de Promoció Econòmica, ha lloat també la “molt bona” col.laboració amb l’ACIST en l’organització d’aquest Tast.

L’alcaldessa també ha volgut deixar ben clar que el Tast no té previst moure’s de la Plaça de la Vila “perquè la Plaça fa festa major petita” ha assenyalat.

Alèxia  Guilera