Ensenyament | Salut

#ElNostreDiaADia7: Combinar les tasques escolars amb el temps lliure

Arxiu: Alumnes anant a classe per la vorera que porta a l'institut / Alexia Guilera

L’alumnat de l'Institut de Tiana ja porta dues setmanes confinat a casa i tres estudiants del centre ens expliquen com ho estan vivint.

Marta  López | 28/03/2020 a les 13:05 0
 

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, tres estudiants de l’Institut de Tiana.

Les escoles d’arreu de Catalunya van tancar el passat divendres 13 de març a causa de l’alerta sanitària pel coronavirus, també l’Institut de Tiana. L’alumnat ja porta dues setmanes confinat a casa i tres estudiants del centre ens expliquen com ho estan vivint.

La Berta s’ha marcat una rutina diària per passar aquests dies de confinament. Es desperta cap a les nou del matí, esmorza i a dos quarts d’onze es posa a fer els deures que els envien des de l’institut. Cada 45 minuts fa pauses de 10 minuts per descansar fins que arriba l’hora de dinar. Després de gaudir de temps lliure torna a fer deures de cinc a dos quarts de vuit de la tarda. És llavors quan aprofita per fer coses amb la família: jugar a jocs de taula, mirar una pel·lícula o fer jocs de pensar.

L’Abril i la Janna van alternant les tasques que envien des de l’institut, que des del seu punt de vista són bastantes, amb parlar amb els amics i mirar Youtube, Instagram o Netflix. A l’Abril no li molesta gaire no poder sortir de casa, però en canvi troba a faltar veure els seus avis, els seus amics i no poder anar al teatre.

Una sensació similar a la de la Janna, que tot i que li agrada estar a casa i jugar amb el seu germà petit també troba a faltar sortir una estona fora i estar amb les amigues, ja que també passa estones d’avorriment.

Si vols explicar el teu testimoni de com ha canviat el teu dia a dia a causa de la pandèmia del coronavirus envia un missatge o una nota de veu al WhatsApp 609 16 45 02.

Marta López
Marta  López