Medi Ambient

Els núvols acompanyen la sortida naturalista per la Serralada de la Marina

Amb camisa vermella, en Fernando Carciller explicant alguna curiositat. Foto: Guillem Francàs / martalopez

Un cop a dalt de la Conreria s’ha fet la sessió d’sketching

Guillem  Francàs | 22/05/2021 a les 13:22 0
 

La sortida a la Serralada de la Marina organitzada per la biblioteca de Can Baratau, que s’ha fet aquest matí de dissabte, ha arribat fins la Conreria a l’alçada del camí que ja va cap a la Torre de Guaita i els 9 pins. L’itinerari l’ha guiat en Fernando Carciller, de l’entitat ALOC Natura que desenvolupa activitats a la natura.

La sortida ha començat a dos quarts d’onze del matí des de l’Observatori de Tiana, on el grup de pares i fills que s’ha apuntat han conegut en Fernando i la Montse Sanchiz, que és qui ha conduït la sessió d’sketching cap al final de l’itinerari. Abans de sortir, han repartit diversos caçapapallones i lupes als més joves perquè poguessin agafar insectes o papallones i així veure’ls de prop, per posteriorment tornar-los a deixar en llibertat.

Mentre pujaven pel camí que porta a la Conreria, com explica en Fernando Carciller, s’anava aturant a diversos punts per explicar els diferents estímuls que es podien trobar:

Explica que el fet de veure segons quina vegetació i quins insectes no ho pot preparar i ha de fer sobre la marxa perquè depèn del dia que faci, com el cas ennuvolat d’avui, es veuran uns tipus d’espècies o unes altres:

Afegeix que si hagués fet sol s’haguessin vist moltes més papallones, per exemple. Així doncs, són curiositats que les persones que s’hi ha apuntat poden aprendre per poder entrar en contacte amb la natura i a respectar-la i observar-la.

Per últim, un cop s’ha arribat al camí de la Conreria que porta cap a la Torre de Guiata, a una alçada on ja es pot observar un paisatge ampli on escollir, la Montse Sanchiz ha fet la sessió d’sketching, on ha decidit dibuixar el paisatge verd que fan les vinyes.

Amb camisa vermella, en Fernando Carciller explicant alguna curiositat. Foto: Guillem Francàs

El paisatge que la Montse Sanchiz ha decidit dibuixar

Moment per l’sketching

Guillem  Francàs