Medi Ambient

Els ocells de la Serralada

Buscant tòrtores / martifrancas

Durant més de 4 hores en Xesco Macià, un especialista en ocells mediterranis, ha guiat una excursió per conèixer els ocells que viuen a la Serralada de la Marina

Martí  Francàs | 27/05/2018 a les 11:46 0
 

La regidoria de Medi Ambient, juntament amb la Diputació de Barcelona, organitzen excursions pel parc de la Serralada de la Marina per poder conèixer millor l’entorn que envolta els pobles del Maresme i el Vallés Oriental. Aquest diumenge, una passejada ornitològica ha permès observar alguns dels ocells de la zona.

De fet, la idea de conèixer aquest ocells ha quallat perquè tothom ha vingut a la sortida per aquesta raó. És el cas de la Carme, una de les participants a la sortida.

 

L’excursió ha tingut dues parts, bàsiques. La primera s’ha fet per un bosc, on s’hi ha pogut veure un tipus molt concret d’ocells adaptats a aquest ambient. La segona ha transcorregut per una zona oberta amb arbustos on hi viu un altre tipus d’espècies. Acompanyat de prismàtics i llibres de referències, l’ornitòleg Xesco Macià ha guiat el grup durant 4 hores. Ell mateix ens en parla:

 

En Xesco Macià explica com identificar un dels ocells

 

En Xesco també ha explicat que hi ha ocells que són prou versàtils com per viure en tots dos ambients. Són, també, els més complicats de veure:

 

Sortides com aquesta no només volen fomentar el contacte dels tianencs i tianqnues amb el Parc de la Serralada de Marina sinó que tenen, també, una finalitat didàctica.

Martí  Francàs