Cultura

“Els titelles tenen una màgia especial”

Un moment de l'obra "La Menuda" / martalopez

Paraules d’en David, titellaire i director de 'L’estenedor', grup que ha actuat a la programació de Bambolines

Guillem  Francàs | 18/02/2019 a les 18:31 0
 

Aquest diumenge a la Sala Albéniz hi ha hagut una nova sessió de l’espectacle familiar Bambolines, i que ha anat a càrrec del grup ‘L’estenedor’, que ha interpretat la història de ‘La Menuda’.

La història va de com a la Berta no li agrada que li diguin “menuda” perquè encara és una nena molt baixeta i no pot fer res per créixer de cop. Però sí que aprèn a acceptar-se tal i com és. En David, director i titellaire de l’obra, ens explica quina és la manera que tenen de treballar:

 

D’altra banda explica que la manera de tractar els nens i nenes (que són el seu públic), és intentar posar-se al seu nivell i mai tractar-los com si no entenguessin del que se’ls parla. A més afegeix quin és el tracte entre els propis personatges de l’obra per adaptar-se al públic:

 

També ens explica les avantatges que suposa treballar amb titelles:

 

Ha acabat insistint en el missatge que vol transmetre a través d’aquesta obra: “t’has d’acceptar com ets, i que si vols canviar, t’has d’esforçar per canviar, però moltes vegades el canvi ve donat per genètica, no cal obsessionar-se en arribar fins a un punt o arribar a assemblar-se a algú”.

Guillem  Francàs