Ajuntament

ERC acusa al nou govern de vulnerar el dret a la participació política per no haver convocat encara les comissions informatives del ple de maig

/ martalopez

Des del consistori expliquen que fins dilluns no compten amb el suport jurídic de la secretària municipal i hauran de convocar-les de cara al dijous 28 d'abril. Per suplir el retard, però, ahir dijous es va convocar una Junta de Portaveus pel dimarts 26 on poder explicar-los els temes de ple i entregar-los la documentació necessària.

Marta  López | 22/04/2022 a les 11:55 0
 

Esquerra Tiana ha publicat aquest divendres 22 d’abril un comunicat on denuncia la vulneració del dret a la participació política de l’oposició perquè l’actual govern encara no ha convocat les comissions informatives del ple de maig.

Els republicans diuen que ahir dijous a mitjanit vencia el termini per convocar aquest òrgan, que permet a l’oposició fer control de govern i donar-los accés als expedients a tots els membres de la corporació, i asseguren quedins del govern que hem encapçalat els darrers tres anys sempre s’ha donat accés a tots els expedients en el moment de la convocatòria de les diverses comissions informatives, que vol dir 10 dies abans de la celebració del ple ordinari.”

Fonts de l’Ajuntament expliquen que la secretària municipal està de vacances i fins dilluns no torna, és a dir, no compten amb el suport jurídic necessari. És per això que, per prudència, es convocaran les comissions informatives de cara al dijous 28 d’abril en comptes del dimarts, una data que entra dins del termini legal.

Des del consistori defensen que el dret fonamental de l’oposició està garantit i aclareixen que, per compensar aquest retard, l’alcalde va trucar ahir dijous a la tarda a tots els portaveus per explicar la situació i convocar una Junta de Portaveus pel dimarts 26 d’abril on poder explicar-los els temes de ple i entregar-los la documentació necessària.

Marta López
Marta  López