Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Primera setmana sense mascaretes a escoles i instituts

Avui culmina la primera setmana sense mascaretes a les escoles. L’obligatorietat de dur mascaretes als interiors era una de les poques restriccions derivades de la pandèmia que quedaven vigents a Catalunya. Aquest dimarts 19 d’abril, però, després de dos cursos amb mascareta a les aules, els alumnes d’educació primària i secundària ja se la van poder treure. Avançant-se així un dia a la retirada de la mascareta a la resta d’espais interiors (exceptuant centres sanitaris, transport públic i centres geriàtrics).

Malgrat resultar una mesura polèmica per a alguns, a Tiana, en general, els més petits s’han mostrat molt contents amb la decisió de la retirada de les mascaretes a classe. La Clàudia, alumna de l’Escola Lola Anglada, n’és un exemple:

 

Un altre alumne del Lola Anglada, en Guillem, també celebra la retirada de les mascaretes, ja que així està més còmode:

 

A l’Escola Tiziana, els alumnes també s’alegren de poder anar a classe sense mascareta, com la Maria, que trobava a faltar veure les cares dels seus companys i companyes:

 

Pel que fa a l’institut, la majoria dels alumnes també estan contents amb la retirada de les mascaretes, com és el cas del Carles:

 

Però, el Gael, també alumne de l’INS Tiana, explica que té companys que se senten més segurs duent la mascareta:

 

Segons recull el BOE, “la proposta (de la retirada de les mascaretes) es troba justificada en l’interès general i persegueix una finalitat clara, l’adequació de l’ús de les mascaretes a  l’evolució favorable de la situació epidemiològica actual”. Així doncs, en cap cas és exigible l’ús de la mascareta a les escoles, però l’anomenat “ús responsable” voluntari és vàlid en qualsevol cas, i tots els alumnes i professors que ho creguin convenient poden continuar duent la mascareta a les aules.