Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ana Punset, l’escriptora tianenca que treballa per fer estimar la literatura als més petits

Demà és Sant Jordi, Dia del Llibre, un dia molt especial per lectors, escriptors i tots aquells i aquelles que gaudeixen d’alguna manera de la literatura. La tianenca Ana Punset és escriptora de literatura infantil i juvenil, autora de la famosa col·lecció ‘El Club de les Vambes Vermelles’ (que ja va per la dinovena entrega) i, com no podria ser d’una altra manera, viu el Sant Jordi d’una forma molt especial:

 

L’Ana Punset va començar a treballar com a escriptora després d’haver estudiat Comunicació Audiovisual i dedicar-se, durant uns anys, al periodisme televisiu i la premsa escrita. Ho va fer a través d’una oferta de treball que va trobar a Internet:

 

Amb aquest grup va començar a escriure literatura històrica. Però després d’anys d’experiència i diversos llibres publicats, l’Ana va tenir l’oportunitat de presentar-se a unes proves per escriure literatura infantil i juvenil. Així va endinsar-se en el món dels més petits i va quedar completament captivada:

 

Tal com explica l’Ana, el seu primer llibre infantil va ser ‘El Club de les Vambes Vermelles’, sobre un grup d’amigues en què una d’elles marxa a viure fora. La novel·la va esdevenir tot un èxit i la saga ja va per la dinovena entrega. Malgrat plantejar la història com una col·lecció des del principi, l’Ana no s’esperava que arribés a ser tan exitosa:

 

L’Ana considera que l’èxit de ‘El Club de les Vambes Vermelles’ resideix en la novetat de la temàtica i el format. El primer dels dinou llibres va sortir l’any 2013, i l’autora va tenir la idea de començar a introduir les xarxes socials com un element més de la narració:

 

Però dins d’aquest món de llibres, històries i èxits, el que més omple a l’Ana de ser escriptora és el fet de fomentar la lectura entre els més petits i veure com són d’agraïts amb la seva feina:

 

Ara l’Ana està treballant en una nova col·lecció titulada ‘Unicòrnia’, protagonitzada per una nena que marxa a viure a una ciutat d’unicorns: