Urbanisme

Fins el 16 de febrer es podrà votar pel millor projecte per reformar Can Riera

Les 3 maquetes i els panells amb l'explicació de cada projecte són als baixos de l'Ajuntament / Alexia Guilera

Les maquetes dels 3 projectes finalistes es poden veure al vestíbul de l'Ajuntament amb la corresponent explicació de cadascun d'ells. Al costat, una urna recull les paperetes amb la votació popular.

Alèxia  Guilera | 08/02/2018 a les 14:20 0
 

El concurs d’idees per a la reforma i ampliació de Can Riera s’amplia fins el 16 de febrer, divendres de la setmana vinent. Les maquetes dels 3 projectes finalistes es poden veure al vestíbul de l’Ajuntament amb la corresponent explicació de cadascun d’ells. Al costat, una urna recull les paperetes amb la votació popular, que s’ha ampliat una setmana més. A més, un jurat integrat per 5 persones donarà també el seu veredicte.

Cadascun dels projectes té un lema, per tant, no se sabrà fins el dia de l’obertura dels sobres qui hi ha al darrera del que guanyi, i dels dos finalistes. I és que l’Ajuntament ha volgut obrir el concurs d’idees a altres professionals a més d’arquitectes. Ho explica la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia:

 

Així, el jurat el conformen els arquitectes tianencs Marc Soldevila i Pepe Aurell, a més de dos personalitats de Tiana relacionades amb l’enologia -Josep Maria Pujol-Busquets- i amb la cultura -Xavier Maristany-. El cinquè membre del jurat és el professor de l’escola d’Arquitectura del Vallès, Coque Claret.

Al concurs d’idees s’hi van presentar 7 propostes, 3 de les quals han quedat finalistes. Totes tres mantenen intacta la masia -decisió clau per passar a ser finalista- i, a més, hi afegeixen algun tipus de mòdul.

 

A un dels 3 projectes finalistes, fins i tot, es proposa fer-hi una mena de bodega soterrada, a més d’un espai annex, al igual que en els altres dos casos.

Els projectes també proposen la relació de la futura Can Riera amb l’entorn urbà on es troba, amb especial èmfasi en els jardins de Can Baratau.

El projecte definitiu per Can Riera serà molt transversal, de manera que Cultura, Promoció Econòmica i Urbanisme entrellaçaran en ell les seves tasques. Així, el nou espai serà multifuncional i servirà per fer-hi promoció cultural, enològica i gastronòmica. La regidora d’Urbanisme està satisfeta per l’alta participació que ha rebut el concurs d’idees:

 

El projecte escollit podria començar a fer-se realitat, assenyala Núria Garcia, l’any 2019.

Alèxia  Guilera