Laboral

Indemnitzaran una treballadora de la residència Sant Cebrià, sancionada per haver anat a votar

Residència Sant Cebrià / sergiquevedo

La  Local | 14/09/2016 a les 11:42 0
 

Un jutge de Mataró (Maresme) ha condemnat els gerents de la residència geriàtrica Sant Cebrià, a Tiana, a indemnitzar amb 10.000 euros una treballadora que havien sancionat perquè s’havia absentat de la residència per anar a votar, informa l’Agència Efe.

La gerència de la residència, que és de titularitat privada, ja ha recorregut aquesta sentència amb la qual no està d’acord.

La sentència retreu a l’empresa que actués amb una “perversa finalitat antidemocràtica “. A més, obliga l’empresa a retornar a la treballadora -representada davant dels tribunals per UGT- el salari dels tres dies en què va estar suspesa de sou i feina per una falta lleu.

La treballadora es va absentar durant prop de dues hores -de la seva jornada laboral, de vuit- de la residència geriàtrica per anar al seu col·legi electoral a Mataró, fet que va comunicar al responsable de torn. L’àrea d’administració del centre no havia donat indicacions sobre com s’havien d’organitzar els empleats per anar a votar.

Al cap d’uns dies, la demandant va rebre una carta en què l’empresa li comunicava que l’anava a sancionar amb tres dies de suspensió de sou i feina per una falta lleu. També l’instava a “millorar” la seva conducta i a evitar repetir aquest tipus d’accions en el futur.

La sentència retreu a l’empresa que no tingués “cap protocol per organitzar les absències per votar” i recorda que, en aquest cas, correspon a l’empleada “el dret d’absentar-se del treball durant quatre hores com a màxim per anar a votar, amb les obligacions d’avisar prèviament i de justificar haver votat “.

El jutge considera “insòlit” en la seva sentència que la meitat dels treballadors que aquest dia van acudir al geriàtric no exercís el seu dret d’absència per votar, cosa que al seu parer “constitueix un indici que l’empresa té interès en no facilitar l’exercici del dret “.

La  Local
 
 

Participa