Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La tempesta fa caure alguns arbres al Camí dels Francesos

Les anunciades tempestes han arribat aquesta nit i matinada a Tiana. Tot i que no ha caigut gaire pluja (en total s’han recollit 24 mm.) sí que hi ha hagut vent fort, acompanyat de llamps i trons.

Hi ha hagut dues fases: la primera tempesta, al voltant de la mitjanit, ha sigut la més forta i ha deixat calamarsada i uns 20mm. de pluja La segona, ja de matinada, ha sigut més llarga però ha plogut amb molta menys intensitat i ha deixat uns 4 mm. Al pas de la primera tempesta, la temperatura ha baixat 6 graus de cop en molt pocs minuts.

Tot plegat, ha deixat alguns desperfectes que aquest matí han estat arranjats per la brigada municipal. El Camí dels Francesos ha estat un dels punts més afectats: la tempesta hi ha fet caure alguns arbres que tenien les arrels podrides i no han pogut aguantar els embats del vent.

Un esclafit a Badalona

On sí que la tempesta ha fet força mal ha estat a Badalona, municipi que ha registrat el rècord de sortides dels Bombers aquesta matinada al Barcelonès: 28 en només unes hores, per atendre diverses situacions a la mateixa ciutat.

Segons informa l’ACN, les tempestes han deixat aquesta nit a Badalona 15,5 litres en 10 minuts. Aquesta intensitat de precipitació s’ha iniciat poc abans de tres quarts de dues de la matinada. Així mateix, l’estació meteorològica situada al Museu de Badalona ha registrat cops de vent que han arribat als 122 km/h.

Segons ha indicat l’Ajuntament de la ciutat, aquestes ratxes de vents són unes de les més intenses que s’han registrat mai al Museu. Aquest matí, totes les platges de la zona presentaven la bandera vermella i s’ha tancat el parc de Ca l’Arnús i de Can Solei. Les fortes pluges han inundat alguns passos subterranis i han fet caure arbres i branques en diferents punts de la ciutat, com ara el carrer Sant Bru.
El consistori també ha indicat que la tempesta ha provocat diverses incidències a la via pública. Després de la feina que han portat a terme durant la nit els serveis d’emergències, durant aquest matí les brigades municipals han treballat per resoldre incidències puntuals relatives a caigudes d’arbres, la inundació del pas soterrat de la Barca Maria, alguns baixos inundats, alguns semàfors que no funcionen i un parell de fanals. Les afectacions han estat més importants a la part baixa del municipi.

Arbre caigut al c/Sant Bru de Badalona
Arbre caigut al c/Sant Bru de Badalona