Medi Ambient

Interior anuncia “restriccions severes” contra l’episodi “persistent” de calor extrema i activa el nivell 3 del Pla ALFA per l’alt risc d’incendi

/ martalopez

Tiana és un dels 275 municipis afectats per les limitacions que entraran en vigor el divendres a determinades activitats a la natura, agrícoles, d'obres o de circulació motoritzada al bosc.

La Local / ACN  | 14/07/2022 a les 16:48 0
 

Protecció Civil manté activat el PROCICAT per Onada de calor i activa en alerta l’INFOCAT davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Segons les previsions meteorològiques, demà divendres i durant el cap de setmana s’han d’intensificar les temperatures màximes extremes de manera generalitzada arreu del territori. Les temperatures mínimes es preveuen també elevades, entre 20 i 25ºC, durant les nits i matinades.

Davant d’aquest episodi de calor extrema, Interior ha anunciat “restriccions severes” i els Agents Rurals activaran a partir d’aquest divendres 15 de juliol el nivell 3 del Pla ALFA per l’alt risc d’incendi a 275 municipis de 20 comarques, entre els quals es troba Tiana.

La resolució aprovada avui per Govern per determinar les restriccions i excepcions, inclou per als municipis en els quals s’activa el nivell 3 del Pla ALFA:

1. Suspensió d’activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva (entre les 12.00 hores del 15 de juliol fins les 00.00 h del 19 de juliol)

2. Restricció d’activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives (entre les 12.00 hores del 15 de juliol fins les 00.00 h del 19 de juliol)

3. Suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruit (inclosos productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el conreu de l’arròs.

4. Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres i vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5. La restricció de l’ús de bufadors i serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestals i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

6. Limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i 19 hores.

7. Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d’aquests municipis.

Mentre duri aquesta situació, la Xarxa de Parcs Naturals demana a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informats de l’evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals, entre els quals es troba la Serralada de Marina.

En el ple de juliol l’Ajuntament de Tiana va ratificar el tancament de les pistes forestals del Camí de l’Alegria, Camí de Can Ballús, Camí El Rocar i Camí del Seminari, prohibint la circulació de vehicles a motor, excepte per a veïns que resideixin o treballin a les ubicacions detallades, en cas d’activació del Nivell 3 del Pla ALFA.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, també ha anunciat que, després d’acorda-ho amb Can Reon, se suspenen els concerts previstos per divendres i dissabte a la Pedrera.

La Local / ACN