Cultura

La cobla-orquestra més antiga de Catalunya en actiu inaugura el Festival d’estiu de cobles i compositors

/ martalopez

L’escenari serà, com és habitual, el Parc de l’Antic Camp de futbol. El concert que tindrà lloc aquest dimecres 13 a dos quarts de deu del vespre estarà protagonitzat per la Cobla Montgrins, que interpretarà sardanes de dos compositors diferents, Jordi Vilaró i Antoni Mas, que també estaran presents.

Marta  López | 12/07/2022 a les 13:20 0
 

Aquest dimecres 13 de juliol arrenca una nova edició del Festival d’estiu de cobles i compositors de Tiana, el veterà cicle de concerts sardanístics organitzat per l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana i l’Ajuntament. La Leles ens recorda per què aquest festival, que ja forma part del segell d’identitat de l’estiu de Tiana, és únic:

 

L’escenari serà, com és habitual, el Parc de l’Antic Camp de futbol. El concert que tindrà lloc aquest mateix dimecres a dos quarts de deu del vespre estarà protagonitzat per la Cobla Montgrins, la més antiga de Catalunya, que interpretarà sardanes de dos compositors diferents, Jordi Vilaró i Antoni Mas:

 

En Jordi Vilaró es va iniciar des de molt jove a la música de cobla com instrumentista de tible i actualment forma part de la Cobla Montgrins. La seva vinculació amb Tiana ve de menut, per la relació familiar dels seus pares nascuts aquí. Es podran escoltar i ballar les seves sardanes “A en Cebrià de Tiana”, “Un espai pel 90è”, “Oceja Aplec 2000” i “Un món oníric”.

Pel que fa a Antoni Mas, forma part d’una nissaga familiar que ha donat un prestigi a la cultura musical catalana. Es podran escoltar i ballar les seves sardanes “El Bosc dels enamorats”, “Guíxols, capital de la Sardana”, “Doll de Catalunya” i “Nit d’Argent”.

A més, en el transcurs de la Ballada, es rendirà homenatge al mestre de tenora Martí Camós i Segura, gaudint de la interpretació de la seva sardana “La cala del Corb”.

El cicle continuarà el dimecres 20 de juliol amb la Cobla La Flama de Farners, que interpretaran temes de Bàrbara Ardanuy i Josep Antoni López; i el dimecres 27 de juliol, amb la Cobla Sol de Banyuls i les sardanes de Mariel·la Finet, Lluc Vizentini i Aurora Vizentini.

El festival també comptarà amb el concurs de sardanes revesses, que comptarà amb un premi d’un cava Alta Alella al concursant que hagi sumat més encerts en les tres revesses del concurs.

Conegut anteriorment com a sardanes a la fresca, el Festival d’estiu de cobles i compositors es va canviar el nom per adequar-ho a la importància que tenien aquestes audicions.

Marta López
Marta  López