Comarcal | Mobilitat

La concessió de la C-32 finalitzarà el 31 d’agost del 2021 i es suprimiran els peatges

Pla obert d'una senyal que indica la rotonda per accedir a l'inici de la C-32 abans d'arribar a Blanes el 19 de juliol de 2020 (Horitzontal). Font: Aleix Freixas / ACN / martalopez

La fi dels peatges comportarà un canvi en la mobilitat tant a la C-32 com a les altres vies de la comarca. És per això que la Generalitat ha presentat un estudi amb propostes de millores i de reconfiguració viària.

Marta  López | 02/09/2020 a les 11:55 0
 

La Generalitat ha confirmat aquest mes d’agost que la concessió de la C-32 finalitzarà el 31 d’agost del 2021, el que es tradueix en l’eliminació del peatge que fins ara estava ubicat a l’autopista del Maresme. Una notícia que han celebrat des de Preservem El Maresme, la plataforma ciutadana que fa anys que reivindica la seva supressió:

 

L’Antoni Esteban, el seu portaveu, recorda que la C-32 compta amb el primer peatge que es va instal·lar en tot l’estat espanyol, ara fa 51 anys:

 

Esteban diu que malgrat aquesta bona notícia, la Generalitat vol presentar un nou projecte per allargar la C-32 de Tordera a Lloret de Mar:

 

Estudi de mobilitat

La fi dels peatges comportarà un canvi en la mobilitat tant a la C-32 com a les altres vies de la comarca. És per això que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va presentar davant del Consell Comarcal del Maresme la licitació d’un estudi sobre l’impacte sobre la mobilitat amb propostes de millores i de reconfiguració viària.

Per exemple, una dada que es va donar és que la supressió dels peatges suposarà reduir entre 6.000 i 15.000 vehicles que actualment circulen diàriament per la carretera N-II. Des de Preservem el Maresme consideren que és un bon camí cap a la seva pacificació:

 

Principalment, les actuacions que s’estudiaran, durant un període de sis mesos, tindran com a objectiu la millora de la connectivitat de la C-32, amb alternatives com nous enllaços o la creació de vials de servei en accessos propers. L’estudi,  que s’ha licitat per un cost de 250.000 euros, serà concertat en reunions amb el conjunt del territori, que començaran aquest mateix setembre.

Marta López
Marta  López