Dona

La crisi sanitària marca l’acte institucional del 25N

Moment de la lectura del manifest amb la senyal "No a la violència masclista" de fons. / martalopez

La pandèmia no només ha influit en el format sinó també en el contingut. L'acte, que es va celebrar amb aforament reduït, distància social, mascareta i emissió en streaming, va comptar amb un manifest on es va reflexionar sobre el que ha suposat el confinament per a les víctimes de violència de gènere.

Marta  López | 26/11/2020 a les 10:06 0
 

Aforament reduït, distància social, mascareta i emissió en streaming. Can Riera s’ha convertit en l’escenari habitual d’actes institucionals com el d’aquest dimecres 25 de novembre. Enguany, malgrat la pandèmia, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones s’ha commemorat seguint totes les mesures recomanades per les autoritats sanitàries.

L’acte va començar a les sis de la tarda amb la lectura del manifest. La crisi sanitària va ocupar bona part del discurs per reflexionar què havia suposat el confinament per a les dones víctimes de violència de gènere. Escoltem-lo:

 

La segona part de l’acte va consistir en una xerrada sobre la violència filioparental a càrrec de l’Asociación Raíces. L’Arantxa, psicòloga forense, va conduir la sessió explicant la tasca que fan en aquest camp i les conclusions a què han arribat després d’estudiar diversos casos, especialment de fills i filles cap a les mares.

 

Sota el nom de “Quan l’adolescència es complica”, la psicòloga va explicar el perfil de l’adolescent i dels pares que arriben fins aquesta situació, la importància de la prevenció quan són infants i les conseqüències paral·leles que, sovint, van de la mà d’aquesta violència filioparental.

Podeu recuperar l’acte sencer al canal de Youtube de l’Ajuntament de Tiana. Aquest dijous 26 de novembre, a dos quarts de set, també es podrà seguir una nova emissió en streaming del conte espectacle en petit format organitzat per l’Escola d’Adults Timó amb motiu del 25N.

Marta López
Marta  López