Cultura

La Festa dels Racons torna amb nou recorregut, actuacions al carrer i fi de festa

La Mar Estartús, la Mar Casas, la Gemma Abellán i la Mar Nicolás amb La Ben Plantada, símbol del cartell de la vuitena edició dels Racons. / martalopez

Una novetat d’aquesta vuitena edició, que tindrà lloc el dissabte 14 de maig, és que els guies que acompanyaran als visitants durant el recorregut seran socis i sòcies de la Llar de Persones Grans.

Marta  López | 11/05/2022 a les 9:36 0
 

 

La Mar Nicolás, la Mar Estartús, la Gemma Abellán i la Mar Casas han format equip, per tercer any consecutiu, per organitzar la vuitena edició de la Festa dels Racons. Aquest serà, però, el primer any que han pogut planejar una Festa dels Racons amb totes les lletres, ja que les edicions anteriors van estar marcades per la pandèmia: la del 2020 no es va poder fer i la del 2021 va tenir un format estàtic.

 

Les quatre tenien ganes de poder tornar a l’essència de la Festa dels Racons i afirmen que no són les úniques. Han rebut molts comentaris de tianencs i tianenques que tenen ganes de tornar a viure aquest acte cultural:

 

Aquestes ganes de Festa dels Racons també s’ha pogut veure en el gran nombre de patrocinadors que han volgut col·laborar en aquesta vuitena edició:

 

La Mar agreix l’ajuda dels voluntaris i els col·laboradors, entre ells l’Ajuntament de Tiana, que fan possible que la Festa tiri endavant:

 

Aquest dissabte 14 de maig, doncs, tornaran els passis, el recorregut per descobrir diferents indrets de Tiana, les actuacions en directe i el final de festa. Enguany, el punt d’inici serà Rucs de la Serralada i, tot i que el recorregut és sorpresa, avancen que s’endinsarà per zones rurals i espais menys coneguts del poble:

 

Una novetat d’aquesta vuitena edició és que els guies que acompanyaran als visitants durant el recorregut seran socis i sòcies de la Llar de Persones Grans. La Mar Casas explica com va sorgir aquesta unió entre entitats:

 

La Mar Estartús posa en valor la col·laboració entre Racons i la Llar de les Persones Grans, sobretot pel que fa al vincle intergeneracional que s’establirà. De fet, la relació que es crea entre les entitats del poble és un altre dels punts forts d’aquest esdeveniment cultural:

 

Una relació que no només integra els Racons en el poble sinó que també és una garantia per a la seva continuïtat en el temps:

 

La Festa dels Racons comptarà amb quatre passis, a les 16:30, a les 17, a les 17:30 i a les 18. Al final del quart passi tindrà lloc l’entrega de premis del concurs de cartells que s’ha fet per primera vegada en aquesta vuitena edició i que va comptar amb l’obra de la Marina Fernández com a guanyadora:

 

Seguidament, tindrà lloc la fi de festa amb sopar, barra i dj. En el mateix lloc es podrà gaudir d’una exposició amb la resta de cartells que s’han presentat al concurs i fotografies d’edicions anteriors:

 

Marta López
Marta  López