Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es recull més d’una tona de residus a Les Costes

Aquest dissabte 7 de maig es va recollir més d’una tona de residus a la zona de Les Costes durant la jornada Let’s Clean Up Europe. L’activitat, organitzada de manera conjunta pels ajuntaments de Tiana, Montgat i Badalona va tenir lloc entre les 10:30 h i les 14 h i hi van col·laborar alumnes de l’Institut Tiana, membres de l’Associació de Defensa Forestal La Conreria i membres de l’associació veïnal Montgat Net.

La feina conjunta d’uns trenta-cinc voluntaris va fer possible la recollida de 1.172,2 kg de deixalles a Les Costes. Entre les quals en destaquen 200 kg de fusta, 80,7 kg d’envasos i 50 kg de vidre. A més, entre tota la brossa hi havia, fins i tot, electrodomèstics.

Des de feia anys, en aquesta zona de Les Costes, s’estaven acumulant piles de residus. Una sèrie de terrenys de bosc -ubicats al terme municipal de Tiana, però pels quals només s’hi pot accedir des de Montgat i Badalona- s’havien convertit en un abocador il·legal que no parava de créixer. La primera neteja es va fer el 5 de juny de 2021, impulsada per l’associació veïnal Montgat Net, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, tal com explica Marta Soler, membre de l’associació:

 

En aquella primera neteja, els voluntaris que hi van participar ja se’n van adonar que molts dels residus abocats eren materials típics d’una plantació de marihuana il·legal, els quals encara persisteixen el dia d’avui:

 

La Marta Soler explica que quan els voluntaris de Montgat Net van veure aquelles muntanyes de deixalles l’estiu de 2021, van iniciar una campanya perquè les administracions s’involucressin a la neteja. Però en un inici no els van fer gaire cas:

 

Tal com afirma Soler, ara la situació sembla que comença a revertir-se. Arran de la reunió entre els ajuntaments de Tiana, Montgat i Badalona del passat 27 d’abril, els tres consistoris s’han mostrat actius en la implantació de mesures per acabar amb els abocaments il·legals i garantir la neteja de la zona. Una d’aquestes mesures va ser la d’organitzar aquesta jornada de neteja emmarcada dins de la campanya Let’s Clean Up Europe.

Des de Montgat Net, celebren que la seva lluita hagi donat fruits i manifesten que continuaran treballant per mantenir el poble el més net possible.