Urbanisme

La Font del Ronyó es renova per millorar la seva accessibilitat

La Font del Ronyó, fa dues setmanes, a l'inici de les obres. / martalopez

L’objectiu principal és millorar l’accessibilitat a la font eliminant les escales i substituir-les per una rampa, alhora que es voldrà dignificar l’espai mantenint la seva essència.

Marta  López | 11/02/2019 a les 16:18 0
 

El passat dilluns 21 de gener van començar les obres de rehabilitació de la Font del Ronyó. Un projecte que ha vist la llum després que s’inclogués en el capítol d’inversions dels pressupostos municipals del 2018, aprovats al juliol.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, explica que l’objectiu principal és millorar l’accessibilitat a la font eliminant les escales i substituir-les per una rampa:

 

Unes obres que també permetran dignificar l’espai mantenint la seva essència:

 

Respecte a les moreres que hi ha actualment, s’intentaran mantenir totes. Així i tot, amb el canvi de les escales per rampes, és possibles que s’hagi d’eliminar alguna:

 

Garcia diu que de les obres que estan actualment en actiu –carril bici i arranjament carrer Verge del Pilar-, la de la Font del Ronyó és la més imprevisible de totes:

 

La Font del Ronyó es va construir als anys 50 pel doctor Vicenç Lino Ferràndiz. El nom de la font el va posar el seu propietari després de comprar una casa a Tiana pels seus bons aires entre la costa i muntanya.

Després de fer analitzar l’aigua del seu pou, va veure que aquella aigua era bona pels ronyons, i va fer construir una font per la gent del poble. El seu manteniment i rehabilitació ha sigut una demanda de familiars, veïns i grups municipals des de fa anys.

Marta López
Marta  López