Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Sagrada Família acollirà dilluns l’homenatge a les víctimes del vol de Germanwings

L’acte d’homenatge a Barcelona a les víctimes del vol de Germanwings del 27 d’abril es farà a la Sagrada Família a les sis de la tarda. Així ho va confirmar des de Colònia la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que el passat divendres va assistir al funeral institucional organitzat en aquesta ciutat d’Alemanya. “La societat catalana també té la necessitat d’expressar públicament aquest sentiment de condol, de recolzament i d’ajut”, va assegurar Ortega en declaracions a la premsa.

El Parlament rebrà a les víctimes prèviament al funeral d’estat

El Parlament rebrà dilluns vinent a quarts de cinc de la tarda els familiars de les víctimes de l’avió de Germanwings estavellat als Alps francesos, entre tots els que van perdre la vida hi havia un veí de Tiana. Abans que s’oficiï el funeral d’estat al temple de la Sagrada Família -un acte que comptarà amb representació de la Generalitat, del govern espanyol i la casa reial-, les famílies podran aparcar els seus vehicles al passeig dels Til·lers. La cambra catalana noliejarà autocars fins al recinte religiós i, a més d’aquest suport logístic, no descarta celebrar una breu recepció oficial de caire “discret”, segons han apuntat aquest dimarts fonts parlamentàries als mitjans de comunicació.

Representants de les comunitats protestant, jueva i musulmana participaran a la cerimònia

La cerimònia religiosa està organitzada pels governs català i espanyol, i es composarà d’una celebració eucarística, de caràcter catòlic, i també comptarà amb la participació de representants “molt destacats” de les comunitats prostant, jueva i musulmana. En un comunicat, l’Arquebisbat ha subratllat “el desig” del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que hi participin aquests membres de les diferents comunitats religioses, que al final de l’acte donaran el condol a tots els familiars dels difunts assistents a l’acte, juntament amb Sistach.

Segons han explicat fonts de l’Arquebisbat de Barcelona, la cerimònia inclourà una missa breu a càrrec del cardenal Sistach i, posteriorment, prendran la paraula tres representants de les comunitats protestant, jueva i musulmana. Les mateixes fonts han indicat que hi haurà un predomini del catolicisme, que la majoria de famílies catalanes afectades són catòliques i que a Colònia la setmana passada es va celebrar una cerimònia bàsicament luterana.

La cerimònia s’oficiarà en català, castellà, francès, alemany i anglès tant en les diferents pregàries com cançons. L’Evangeli serà proclamat en grec per un ministre ucraïnès “per tal de mostrar l’esperit universal del grec com a llengua franca i en record de totes les víctimes mortals de confessions cristianes diverses”.